Pedig egy gondosan, szezonális és válogatott alapanyagokból elkészített főzelék nem holmi bébipapi, hanem a hétköznapok megmentője, akár egy vasárnapi ebéd kiemelt fogása is lehet. Ha ízvilágban passzol, akkor sárgarépát, vagy egyéb, magasabb cukortartalmú zöldséget főzzünk bele, hiszen a gyerekek, szívesebben eszik az édesebb ételeket. Ezt a vöröslencse főzeléket is sárgarépával és némi zellerrel tettem izgalmasabbá, és, hogy a gyerekek valóban szívesen egyék, paradicsomos változatban készítettem el.
Ebből a főzelékből kihagyhatod a lisztet és turmixolnod sem kell, hogy sűrűbbé tedd. Habarásra sincs szükséged, anélkül is bársonyos lesz a textúrája.
A bazsalikom és a snidling nagyon kellemessé és frissé teszi az ízélményt. A fahéjból, mint titkos összetevőből, éppen csak egy leheletnyi került bele. Higgyétek el, nagyon különlegessé varázsolja, az amúgy sem megszokott módon elkészített főzeléket.
"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.
Mediterrán vöröslencse főzelék fetával receptet itt találod >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.