Igazi lustaasszony étele ez a sütőben készülő ételkülönlegesség. Körülbelül 20 perc előkészíteni, utána a sütőben 2,5-3 óra alatt sül meg. A titka a rengeteg ízes gyökérzöldség, és a friss, provence-ra jellemző zöldfűszerek, úgy is, mint rozmaring, kakukkfű, és egy kis babérlevél. Persze nem árt, ha jó minőségű marhahússal készítjük, öregmarhával ne is próbálkozzunk, mert soha nem puhul meg a hús.
A Who ajánlása szerint napi 50 gramm feldolgozott hús fogyasztása 18 százalékkal növeli a végbélrák kialakulásának kockázatát. A vörös hús esetén 100 gramm rendszeres fogyasztása 17 százalékkal növeli a veszélyt. Nálunk körülbelül kéthetente kerül vörös hús az asztalra, így úgy gondolom, csökkentjük a rizikófaktort. És azt se feledjük, hogy a vörös húsnak magas az ásványi anyagokat tartalma, gazdag vasban, cinkben és B12 vitaminban.
Ez a marharagu hamar a gyerekek kedvencévé válhat, mert jó paradicsomos és nagyon ízes a szaftja, kenyérrel kitűnően tunkolható. A sárgarépa édes íze szépen elveszi a paradicsom savasságát, de ha úgy érezzük, egy teáskanál mézet még simán hozzáadhatunk.
Ahogy a töltött káposzta, vagy a palóc leves, ez az étel is másnap az igazi, egy éjszaka jót tesz neki, hogy összeérjenek az ízek. Viszont a hűtőt ilyenkor tegyük lakat alá, nehogy reggelre a kismanók eltüntessék az étket.
"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.