Tojásos nokedli fejes salátával
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Farsangi szalagos fánk
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Körömpörkölt csülökkel
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Bébipapi

Szaftos főétel, ami után a gyerekek kinyalják a tányért: provence-i marharagu

Provence-i marharagu Babiczky-Pfliegel Dóra
Van egy titkom. Szeretem a magyaros konyhát. És az olaszosat. És a franciát. A legtöbb nemzet konyháját szívesen kóstolom, és, amit csak lehet át is veszek. Az elmúlt hetekben a legnagyobb sikere a provence-i marharagumnak volt. A férjem szerelmi vallomásnak veszi, a gyerekeim a tányért is kinyalják, ha ezt készítem.
Babiczky-Pfliegel Dóra
Babiczky-Pfliegel Dóra

Igazi lustaasszony étele ez a sütőben készülő ételkülönlegesség. Körülbelül 20 perc előkészíteni, utána a sütőben 2,5-3 óra alatt sül meg. A titka a rengeteg ízes gyökérzöldség, és a friss, provence-ra jellemző zöldfűszerek, úgy is, mint rozmaring, kakukkfű, és egy kis babérlevél. Persze nem árt, ha jó minőségű marhahússal készítjük, öregmarhával ne is próbálkozzunk, mert soha nem puhul meg a hús.

Marhahúst, de mennyit?

A Who ajánlása szerint napi 50 gramm feldolgozott hús fogyasztása 18 százalékkal növeli a végbélrák kialakulásának kockázatát. A vörös hús esetén 100 gramm rendszeres fogyasztása 17 százalékkal növeli a veszélyt. Nálunk körülbelül kéthetente kerül vörös hús az asztalra, így úgy gondolom, csökkentjük a rizikófaktort. És azt se feledjük, hogy a vörös húsnak magas az ásványi anyagokat tartalma, gazdag vasban, cinkben és B12 vitaminban.

Paradicsomosan a gyerekek örömére

Ez a marharagu hamar a gyerekek kedvencévé válhat, mert jó paradicsomos és nagyon ízes a szaftja, kenyérrel kitűnően tunkolható. A sárgarépa édes íze szépen elveszi a paradicsom savasságát, de ha úgy érezzük, egy teáskanál mézet még simán hozzáadhatunk.

ÍME A PROVENCE-I MARHARAGU RECEPTJE >>>
Másnap az igazi

Ahogy a töltött káposzta, vagy a palóc leves, ez az étel is másnap az igazi, egy éjszaka jót tesz neki, hogy összeérjenek az ízek. Viszont a hűtőt ilyenkor tegyük lakat alá, nehogy reggelre a kismanók eltüntessék az étket.

"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.