Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Érdekességek

Francia desszertben is jók vagyunk – a világ legjobbai között a magyar cukrászda

A Chez Dodo macaron manufaktúra egyike a világból annak az 5 helynek, amelyeket a La Liste Pastry Discovery Gem Award 2024 díjjal ismer el és kifejezetten felfedezésre ajánl. Szalai Dóra, Budapest macaron-királynője örül a nagy presztizsű szakmai díjnak.

A La Liste-et 2015-ben alapította Philippe Faure, a Gault & Millau korábbi vezérigazgatója. Eredetileg a világ 1000 legjobb éttermét listázta, ám a francia étteremajánló mára már 20.000 éttermet ajánl a világ 195 országából a weboldalán és alkalmazásán keresztül. Tavaly óta a világ legtehetségesebb és kreatívabb cukrászséfjeit is díjazzák, több kategóriában.

Foto: Chez Dodo / Instagram
Foto: Chez Dodo / Instagram

Szalai Dóra a macaronos üzletét hét évnyi reklámügynökségi munka után nyitotta meg egyik legjobb barátjával, Váry Péterrel. "Szuper elismerés és szülinapi ajándék ez, hiszen pont idén 10 éve készítünk macaronokat és francia desszerteket a Bazilika szomszédságában" – mondta a Forbesnak.

A Chez Dodo desszertjei elérhetőek Budapesten és Bécsben is, ahol pár hete a Freyja – the croissant storyban nyitottak saját desszertpultot.

Ha megpróbálkoznál otthon a macaron elkészítésével, nézd meg videón, hogyan készül a mindmegette konyhájában a macaronhéj!

Itt pedig a töltelék elkészítését láthatod:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.