Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Érdekességek

Francia desszertben is jók vagyunk – a világ legjobbai között a magyar cukrászda

A Chez Dodo macaron manufaktúra egyike a világból annak az 5 helynek, amelyeket a La Liste Pastry Discovery Gem Award 2024 díjjal ismer el és kifejezetten felfedezésre ajánl. Szalai Dóra, Budapest macaron-királynője örül a nagy presztizsű szakmai díjnak.

A La Liste-et 2015-ben alapította Philippe Faure, a Gault & Millau korábbi vezérigazgatója. Eredetileg a világ 1000 legjobb éttermét listázta, ám a francia étteremajánló mára már 20.000 éttermet ajánl a világ 195 országából a weboldalán és alkalmazásán keresztül. Tavaly óta a világ legtehetségesebb és kreatívabb cukrászséfjeit is díjazzák, több kategóriában.

Foto: Chez Dodo / Instagram
Foto: Chez Dodo / Instagram

Szalai Dóra a macaronos üzletét hét évnyi reklámügynökségi munka után nyitotta meg egyik legjobb barátjával, Váry Péterrel. "Szuper elismerés és szülinapi ajándék ez, hiszen pont idén 10 éve készítünk macaronokat és francia desszerteket a Bazilika szomszédságában" – mondta a Forbesnak.

A Chez Dodo desszertjei elérhetőek Budapesten és Bécsben is, ahol pár hete a Freyja – the croissant storyban nyitottak saját desszertpultot.

Ha megpróbálkoznál otthon a macaron elkészítésével, nézd meg videón, hogyan készül a mindmegette konyhájában a macaronhéj!

Itt pedig a töltelék elkészítését láthatod:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.