Ismersz olyan embert, aki nem szereti a palacsintát? Na, ugye! Gyermekkorunk kedvence megunhatatlan, hiszen egyszerű, gyors, és elképesztően finom. A legjobb talán az benne, hogy bárhogyan: akár sósan, vagy édesen is fogyasztható. Te hogy szereted? Meríts ötletet most az alábbi receptjeinkből, próbálj ki valami újat!
Hallottál már róla? A világ legegyszerűbb dolga: adagonként egy tojásra, és egy kisebb méretű, vagy egy nagyobb banán felére lesz szükséged, semmi másra, ugyanis természetes cukortartalma miatt a banán elég édes ahhoz, hogy ne kívánjon további édesítést. A hozzávalókat turmixold, vagy egy villa segítségével tördeld össze, a pépet pedig keverd el, és egy serpenyőben süsd ki, mintha tükörtojást csinálnál!
Bátran használj magliszteket zabból, lenből, vagy hajdinából! 25 palacsintához mérj 60 dkg-t, és keverd el fél zacskó bio sütőporral. Adj hozzá egy csipet sót, egy fél citrom levét, és fél dl kókuszolajat, majd fokozatosan adagolj hozzá növényi tejet és savas vizet is. Csomómentesen keverd el, majd süsd ki a palacsintát. Mivel ajánljuk? A gesztenyelisztből készült palacsintához szerintünk a legjobban a mogyoróvaj illik, bár csínján kell vele bánni, magas zsírtartalma miatt. Ha valami ennél különlegesebbre vágynál, próbálj ki más diófélékből készült krémeket, hozzáadott cukor nélküli földimogyorós-mandulásat például találsz a Mixitnél, de ha hagyományos holland kakóport keversz el darált dióval, nádporcukorral, kevés rizsitallal, hogy kenhető legyen, szintén fejedelmi ízélményt ad.
A spenót az egyik legegészségesebb salátanövény. Ha friss spenótot használsz, érdemes kicsit megpárolni sütés előtt! Három palacsintához szükséged lesz 1 tojásra, 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölylisztre, 60 ml zabtejre, kb. 30 ml szénsavas vízre, 1 evőkanál olajra, 70-80 g spenótra, és ízlés szerint sóra, pici fokhagymára. A víz kivételével a hozzávalókat botmixerrel keverd ki, a vizet a legvégén fokozatosan adagod hozzá addig, amíg palacsintatészta állagú nem lesz - a liszt típusától és a spenóttól is függ, mennyire lesz szükség. Egy kevés kókuszolajon süsd ki a palacsintákat, majd jóízűen fogyaszd el. Isteni, ha zsírszegény sajtokkal kombinálod, és ráolvadnak a friss spenótos palacsintádra. 100 g cottage cheese, 40 g fetasajt, némi zöldfűszer, és már kész is a szédítő, teljes értékű ebéd! Érdemes kipróbálni mozzarellás, paradicsomos, sonkás, joghurtos változatban is.
Ne feledd, a palacsinta akkor a legfinomabb, ha firss, és még meleg. Melyiket próbálod ki először?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.