Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Desszert

3 mennyei és egészséges palacsinta - diétázók is bátran fogyaszthatják!

Spenótos palacsinta
A palacsinta örök klasszikus, nem lehet megunni, azonban sokak fejében egyet jelent az elhízással – ez bár részben igaz, valójában csak azon múlik, hogy milyen alapanyagokat használunk az elkészítéséhez. Az alábbi cukor, és lisztmentes receptekkel elkészítheted álmaid palacsintáját – méghozzá egészségesen!

Ismersz olyan embert, aki nem szereti a palacsintát? Na, ugye! Gyermekkorunk kedvence megunhatatlan, hiszen egyszerű, gyors, és elképesztően finom. A legjobb talán az benne, hogy bárhogyan: akár sósan, vagy édesen is fogyasztható. Te hogy szereted? Meríts ötletet most az alábbi receptjeinkből, próbálj ki valami újat!

Banánpalacsinta

Hallottál már róla? A világ legegyszerűbb dolga: adagonként egy tojásra, és egy kisebb méretű, vagy egy nagyobb banán felére lesz szükséged, semmi másra, ugyanis természetes cukortartalma miatt a banán elég édes ahhoz, hogy ne kívánjon további édesítést. A hozzávalókat turmixold, vagy egy villa segítségével tördeld össze, a pépet pedig keverd el, és egy serpenyőben süsd ki, mintha tükörtojást csinálnál!

Gluténmentes palacsinta

Bátran használj magliszteket zabból, lenből, vagy hajdinából! 25 palacsintához mérj 60 dkg-t, és keverd el fél zacskó bio sütőporral. Adj hozzá egy csipet sót, egy fél citrom levét, és fél dl kókuszolajat, majd fokozatosan adagolj hozzá növényi tejet és savas vizet is. Csomómentesen keverd el, majd süsd ki a palacsintát. Mivel ajánljuk? A gesztenyelisztből készült palacsintához szerintünk a legjobban a mogyoróvaj illik, bár csínján kell vele bánni, magas zsírtartalma miatt. Ha valami ennél különlegesebbre vágynál, próbálj ki más diófélékből készült krémeket, hozzáadott cukor nélküli földimogyorós-mandulásat például találsz a Mixitnél, de ha hagyományos holland kakóport keversz el darált dióval, nádporcukorral, kevés rizsitallal, hogy kenhető legyen, szintén fejedelmi ízélményt ad.

Zöld palacsinta

A spenót az egyik legegészségesebb salátanövény. Ha friss spenótot használsz, érdemes kicsit megpárolni sütés előtt! Három palacsintához szükséged lesz 1 tojásra, 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölylisztre, 60 ml zabtejre, kb. 30 ml szénsavas vízre, 1 evőkanál olajra, 70-80 g spenótra, és ízlés szerint sóra, pici fokhagymára. A víz kivételével a hozzávalókat botmixerrel keverd ki, a vizet a legvégén fokozatosan adagod hozzá addig, amíg palacsintatészta állagú nem lesz - a liszt típusától és a spenóttól is függ, mennyire lesz szükség. Egy kevés kókuszolajon süsd ki a palacsintákat, majd jóízűen fogyaszd el. Isteni, ha zsírszegény sajtokkal kombinálod, és ráolvadnak a friss spenótos palacsintádra. 100 g cottage cheese, 40 g fetasajt, némi zöldfűszer, és már kész is a szédítő, teljes értékű ebéd! Érdemes kipróbálni mozzarellás, paradicsomos, sonkás, joghurtos változatban is.

Ne feledd, a palacsinta akkor a legfinomabb, ha firss, és még meleg. Melyiket próbálod ki először?

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.