Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Desszert

Az egyszerű desszertek királynője: epres-rebarbarás sütemény epres cukormázzal

A kevert sütemények nem véletlenül népszerűek: gyorsan összedobhatók és bármilyen gyümölccsel isteni finomak. Mi most egy epres-rebarbarás receptet hoztunk, aminek különlegessége, hogy cukormázzal borítottuk. Érdemes kipróbálni!

A rebarbara sokak számára semelges ízű zöldség, amivel nem nagyon tudnak mit kezdeni. Leggyakrabban kompót készül belőle, amit fűszereznek vagy édesítenek, és ennek megfelelően kínálják húsokhoz vagy teszik desszerekbe. Édes gyümölcsökkel, például eperrel, málnával nagyon finom, hiszen az édes ízhez enyhe savasságot ad – pont, mint ebbe a kevert sütibe.

Epres-rebarbarás kevert süti epres cukormázzal / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Epres-rebarbarás kevert süti epres cukormázzal / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 100 g rebarbara
  • 50 g eper
  • 4 tojás
  • 260 g liszt
  • 130 g szobahőmérsékletű vaj
  • 130 g cukor
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 1 nagy csipet só

A mázhoz:

  • 2 eper
  • kb. 150 g porcukor
  • 1 teáskanál citromlé

A díszítéshez:

  • pár friss eper

Elkészítése:

  1. Megtisztítjuk a rebarbarát és az epret, mindkettőt apróra vágjuk. Alaposan összeforgatjuk egy evőkanál liszttel úgy, hogy mindenhol befedje azokat.
  2. Robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat (változatlanul az elektromos habverővel dolgozva). Végül hozzákeverjük a mandulaaromát is.
  3. A lisztben elkeverjük a sót, majd belevegyítjük a vajas-cukros alapba és az eperrel meg a rebarbarával együtt, de most már fakanállal dolgozunk.
  4. Egy hosszúkás sütőformát kikenünk egy kis vajjal, meghintjük liszttel. Belesimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Körülbelül egy órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Ha kész, akkor hagyjuk kicsit hűlni a formában, majd pár perc múlva kiborítjuk, visszafordítjuk vissza egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A mázhoz a két epret összepürésítjük a citromlével, és annyi porcukrot keverünk hozzá, hogy sűrűn folyó legyen a máz. Ráöntjük a kihűlt sütemény tetejére, a közepére egy csíkban rászórunk egy maréknyi összevágott epret. Ha a máz megszilárdult, vastagabb szeletekre vágva kínáljuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.