Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Desszert

Az egyszerű desszertek királynője: epres-rebarbarás sütemény epres cukormázzal

A kevert sütemények nem véletlenül népszerűek: gyorsan összedobhatók és bármilyen gyümölccsel isteni finomak. Mi most egy epres-rebarbarás receptet hoztunk, aminek különlegessége, hogy cukormázzal borítottuk. Érdemes kipróbálni!

A rebarbara sokak számára semelges ízű zöldség, amivel nem nagyon tudnak mit kezdeni. Leggyakrabban kompót készül belőle, amit fűszereznek vagy édesítenek, és ennek megfelelően kínálják húsokhoz vagy teszik desszerekbe. Édes gyümölcsökkel, például eperrel, málnával nagyon finom, hiszen az édes ízhez enyhe savasságot ad – pont, mint ebbe a kevert sütibe.

Epres-rebarbarás kevert süti epres cukormázzal / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Epres-rebarbarás kevert süti epres cukormázzal / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 100 g rebarbara
  • 50 g eper
  • 4 tojás
  • 260 g liszt
  • 130 g szobahőmérsékletű vaj
  • 130 g cukor
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 1 nagy csipet só

A mázhoz:

  • 2 eper
  • kb. 150 g porcukor
  • 1 teáskanál citromlé

A díszítéshez:

  • pár friss eper

Elkészítése:

  1. Megtisztítjuk a rebarbarát és az epret, mindkettőt apróra vágjuk. Alaposan összeforgatjuk egy evőkanál liszttel úgy, hogy mindenhol befedje azokat.
  2. Robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat (változatlanul az elektromos habverővel dolgozva). Végül hozzákeverjük a mandulaaromát is.
  3. A lisztben elkeverjük a sót, majd belevegyítjük a vajas-cukros alapba és az eperrel meg a rebarbarával együtt, de most már fakanállal dolgozunk.
  4. Egy hosszúkás sütőformát kikenünk egy kis vajjal, meghintjük liszttel. Belesimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Körülbelül egy órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Ha kész, akkor hagyjuk kicsit hűlni a formában, majd pár perc múlva kiborítjuk, visszafordítjuk vissza egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A mázhoz a két epret összepürésítjük a citromlével, és annyi porcukrot keverünk hozzá, hogy sűrűn folyó legyen a máz. Ráöntjük a kihűlt sütemény tetejére, a közepére egy csíkban rászórunk egy maréknyi összevágott epret. Ha a máz megszilárdult, vastagabb szeletekre vágva kínáljuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.