Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Desszert

Egyszerű, de nagyszerű házi sütemény: túrós kuglóf hétköznapokra

A házi készítésű édességnél nincs finomabb! A kevert tésztás desszertekbe pedig az a jó, hogy egyszerűen, gyorsan elkészíthetők, kávéhoz, teához ideálisak és ha csalónapunk van, akár még reggelire is fogyaszthatjuk – mint ezt a mennyi túrós kuglófot!

A kuglóf pontos eredete nem ismert, de az bizonyos, hogy már a XVII. században is kedvelt édesség volt. Az "eredeti" kuglóftészta élesztővel készül, de ma már a sütőporos, szódabikarbónás receptek is elterjedtek. Sokféleképpen ízesíthető: mazsola, kakaópor, csoki, aszalt gyümölcsök, marcipán, alkohol – ezek mind-mind mehetnek a kevert vagy kelt tésztába. No és persze túró is kerülhet bele, ahogy a lenti receptbe is.

Készítsd el akár ma este, hiszen tényleg pillanatok alatt megvan, és az egész családot lenyűgözöd vele, abban biztosak vagyunk!

Túrós kuglóf tízóraira, uzsonnára / Fotó és recept: Vidék íze magazin
Túrós kuglóf tízóraira, uzsonnára / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg liszt
  • 16 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • porcukor a tetejére

Elkészítése:

  1. Egy tálba öntjük a túrót, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a két egész tojást, a csipet sót, jól összekeverjük.
  2. A lisztben elvegyítjük a sütőport, majd ezt is hozzákeverjük a túrós alaphoz.
  3. Egy közepes méretű kuglófformát alaposan kikenünk vajjal. Beleöntjük a túrós masszát. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 50 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kész, kis pihentetés után kiborítjuk a formából, rácson kihűtjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Ajánljuk még:

A 11 LEGJOBB KUGLÓF RECEPT A KELT TÉSZTÁSTÓL A GLUTÉNMENTESIG>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.