Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A karamellkészítés nagyon egyszerű, ám mégsem szívesen fogunk hozzá. Ha nem figyelünk oda, könnyen leéghet és keserű ízű lesz. Most segítünk, hogy elkerüld a buktatókat és mennyei finom karamellszószt készíts a desszertjeidhez.

Mi kell a karamellhez?

  • 1 bögre cukor
  • 1/4 bögre víz
  • 1,5 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só
Édességimádóknak jópofa és ízletes ajándék
Édességimádóknak jópofa és ízletes ajándék

Hogyan készítsük el?

  1. A cukrot és a vizet egy tálba tesszük, ügyelve arra, hogy olyan lábast használjunk, amiben garantáltan nem ég le a cukor. A vizet és a cukrot összekeverjük és alacsony lángon hevíteni kezdjük, aímg a cukor el nem olvad.
  2. Ha a cukor már teljesen folyékony, akkor emeljük a hőt. A karamell akkor lesz tökéletes, ha a cukor 170 fokra hevül. Ennél alacsonyabb hőfokon nem kezd el karamellizálódni. Ekkor fordul elő, hogy megég és keserű lesz.
  3. Miközben a cukor karamellizálódik, maradjunk a tűzhely mellett, egy percre se hagyjuk magára. Ne kevergessük, hanem inkább a tűzről levéve rázogassuk a lábast!
  4. Ha a cukor már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, a tejszínt és a sót. Visszatesszük a tűzre, és krémesre főzzük.
Ha a cukor már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverhetjük  a vajat, a tejszínt és a sót.
Ha a cukor már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverhetjük a vajat, a tejszínt és a sót.

Mihez használhatjuk?

A karamell elsősorban édességekben, desszertekben nagyon finom, de a karamellszószból készíthetünk házi bonbont is. Remek kiegészítője lehet húsoknak, köreteknek és salátáknak is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.