Örök kedvenc és egyben klasszikus párosítás a pisztácia és a málna. Szerettünk volna egy olyan süteményt mutatni nektek, ami akár egy cukrászda kínálatában is szerepelhetne, de mégsem bonyolult elkészíteni. Ez a recept pont ilyen lett.
Egyszerűen elkészíthető és gyönyörű lesz a végeredmény! Az íze pedig? A málna savanykás íze és a pisztácia enyhén füstös, édes karakterének kombinációja fenséges. Próbáld ki, és meglátod: az egész család imádni fogja!
Hozzávalók:
A piskótaalaphoz:
4 db tojás
4 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
2 ek. darált pisztácia
3 ek. liszt
A krémhez:
50 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
11 dkg pisztáciakrém
2 dl habtejszín
2 ek. darált pisztácia
A málnaszószhoz:
25 dkg málna (fagyasztott is jó)
1 ek. porcukor
1/2 db citrom leve
A díszítéshez:
2-3 ek. darált pisztácia
málnaszemek
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Elkészítjük a tésztaalapot: konyhai vagy kézi robotgéppel a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, a csipet sóval 6-8 perc alatt világosra, habosra keverjük.
A pisztáciát ledaráljuk, és 2 evőkanálnyit hozzáadunk a tojáshabhoz. Ezután fokozatosan hozzákanalazzuk a lisztet, és egy spatula vagy habverő segítségével óvatos, könnyed mozdulattal egyneművé dolgozzuk.
Kivajazunk és kilisztezünk egy 32 × 24 centiméteres tepsit, és beleöntjük a piskótatésztát, elegyengetjük, és előmelegített sütőbe helyezzük 20 percre. Ha szép halványbarna színűre sült a piskóta, tűpróbával ellenőrizzük. Az elkészült piskótát lefordítva deszkára vagy rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A krémsajtot egy keverőtálban konyhai vagy kézi robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral, majd alacsonyabb fordulaton hozzákeverjük a pisztáciakrémet. Ha eloszlott, hozzáöntjük a hideg tejszínt, ismét magas fordulattal habosra verjük, végül 2 ek. darált pisztáciát keverünk hozzá.
A krémet letakarva a hűtőbe tesszük 1 órára pihenni. Ezalatt a málnát egy forralóedénybe tesszük a porcukorral és a citromlével, majd alacsony lángon kevergetve főzni kezdjük. Forrás után 2-3 percig takaréklángon főzzük. Az elkészült málnaszószt szűrőn átpasszírozzuk, majd félretesszük.
Következhet az összeállítás. A pisztáciás piskótaalapot egy ecset vagy kanál segítségével megkenjük a málnaszósz felével, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, végül ezt is bevonjuk a málnaszósszal.
Díszítésként megszórjuk darált pisztáciával, végül pedig málnaszemeket rakunk a tetejére.
Nézd meg videón is, hogyan készül a málnás-pisztáciakrémes álomsüti!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.