Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Desszert

Mentás, lime-os torta sütés nélkül, hogy a nyári szülinaposok se szomorkodjanak

Van a családban, baráti körben olyan, aki nyáron ünnepli a szülinapját? A tortára ilyenkor sem a cukrászda az egyetlen megoldás: jöhet egy sütés nélküli finomság! Nem kell fűteni az amúgy sem meleg konyhában, ráadásul egyszerűbben elkészíthető, mint egy hagyományos torta.

Amire viszont mindenképpen figyelj: érdemes már előző nap elkészíteni a tortát, ugyanis akkor a legfinomabb, ha több órát állt a hűtőszekrényben.

Mentás, lime-os torta sütés nélkül / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Mentás, lime-os torta sütés nélkül / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók (egy 24 cm átmérőjű formához):

Az alaphoz:

  • 15 dkg zabkeksz
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 ek. kókuszreszelék

A krémhez:

  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csomag instant zselatin (20 g)
  • 30 dkg cukrozott sűrített tej (2 tubus)
  • 1 dl görög joghurt
  • 3 db kezeletlen lime
  • 1 kis csokor menta

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • pár mentalevél
  • lime félkarikák
  • fél marék kókuszcsipsz (esetleg kókuszreszelék)

Elkészítése:

  1. Először a torta alapját készítjük el: ledaráljuk vagy más módon összetörjük a kekszet (az sem baj, ha kicsit darabosabb marad). A langyos vajat összekverjük a cukorral és a kókuszreszelékkel. Akkor jó az állaga, ha morzsás, de amikor az ujjunkkal összenyomjuk, nem hullik szét, hanem egyben marad. Egyenletesen egy kapcsos tortaforma aljába szórjuk, majd egy kis pohárral szépen lenyomkodjuk. Legalább félórára a hűtőszekrénybe rakjuk, hogy a keményedő vajtól megszilárduljon.
  2. Közben összekeverjük a joghurtot a sűrített tejjel, a lime frissen facsart levével és finomra reszelt héjával. Habbá verjük a tejszínt a zselatinnal, összeforgatjuk a joghurtos krémmel, belekeverjük az apróra vágott mentaleveleket. Az alapra töltjük.
  3. Hűtőszekrényben több órán át dermesztjük. Tálalás előtt a tetejét tejszínhabrózsákkal, mentalevelekkel, lime-mal és kókuszcsipsszel díszítjük.

TRÜKK:

A mentaleveleket csak tálalás előtt tegyük a tetejére, mert a hideg hatására megfeketednek.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.