Finomfőzelék
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Epres blondie
Farsangi szalagos fánk
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Dödölle - az eredeti recept
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Zsemlegombóc
Kínai szezámmagos csirke
Babgulyás
Desszert

Mentás, lime-os torta sütés nélkül, hogy a nyári szülinaposok se szomorkodjanak

Van a családban, baráti körben olyan, aki nyáron ünnepli a szülinapját? A tortára ilyenkor sem a cukrászda az egyetlen megoldás: jöhet egy sütés nélküli finomság! Nem kell fűteni az amúgy sem meleg konyhában, ráadásul egyszerűbben elkészíthető, mint egy hagyományos torta.

Amire viszont mindenképpen figyelj: érdemes már előző nap elkészíteni a tortát, ugyanis akkor a legfinomabb, ha több órát állt a hűtőszekrényben.

Mentás, lime-os torta sütés nélkül / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Mentás, lime-os torta sütés nélkül / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók (egy 24 cm átmérőjű formához):

Az alaphoz:

  • 15 dkg zabkeksz
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 ek. kókuszreszelék

A krémhez:

  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csomag instant zselatin (20 g)
  • 30 dkg cukrozott sűrített tej (2 tubus)
  • 1 dl görög joghurt
  • 3 db kezeletlen lime
  • 1 kis csokor menta

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • pár mentalevél
  • lime félkarikák
  • fél marék kókuszcsipsz (esetleg kókuszreszelék)

Elkészítése:

  1. Először a torta alapját készítjük el: ledaráljuk vagy más módon összetörjük a kekszet (az sem baj, ha kicsit darabosabb marad). A langyos vajat összekverjük a cukorral és a kókuszreszelékkel. Akkor jó az állaga, ha morzsás, de amikor az ujjunkkal összenyomjuk, nem hullik szét, hanem egyben marad. Egyenletesen egy kapcsos tortaforma aljába szórjuk, majd egy kis pohárral szépen lenyomkodjuk. Legalább félórára a hűtőszekrénybe rakjuk, hogy a keményedő vajtól megszilárduljon.
  2. Közben összekeverjük a joghurtot a sűrített tejjel, a lime frissen facsart levével és finomra reszelt héjával. Habbá verjük a tejszínt a zselatinnal, összeforgatjuk a joghurtos krémmel, belekeverjük az apróra vágott mentaleveleket. Az alapra töltjük.
  3. Hűtőszekrényben több órán át dermesztjük. Tálalás előtt a tetejét tejszínhabrózsákkal, mentalevelekkel, lime-mal és kókuszcsipsszel díszítjük.

TRÜKK:

A mentaleveleket csak tálalás előtt tegyük a tetejére, mert a hideg hatására megfeketednek.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.