Szerencsére a palacsintáknak se szeri, se száma, így könnyen ünnepelhetjük, akár többféle palacsintával is a Nemzetközi Palacsintanapot.
A klasszikus vonalat követve, vékony tésztás palacsintákkal is ünnepelhetünk. A különféle lekvárral, kakaóval, darált dióval töltött palacsintát akár tortának is elkészíthetjük, vagy kipróbálhatjuk a franciák kedvenc narancsos palacsintáját, a Crepe Suzette-t, esetleg megpróbálkozhatunk egy jóféle Gundel palacsinta készítésével is.
A vékony tésztás palacsintáinkat megtölthetjük még túrókrémmel, majd osztrák módon, tepsibe rendezhetjük az elkészült tésztákat, s alaposan össze is süthetjük. Kevés finomabb dolog van, mint a sütőben ropogósra sült palacsintacsücsköket elropogtatni.
Ha gyors ünneplésre vágyunk, akkor bekeverhetünk egy adag, amerikai palacsintának való tésztát, amit akár reggelinek is kínálhatunk ezen a jeles napon. Gyümölcslekvárral, különféle szirupokkal (agave-, rizs vagy juharszirup), frissen főzött gyümölcsraguval, olvasztott csokoládéval vagy ezek keverékével is kínálhatjuk.
Készíthetünk még élesztős palacsintát is, amelyek közül a jemeni palacsinta vagy az angoloknál kedvelt crumpet jó választás lehet. A crumpet sütése nem a legegyszerűbb, ha szabályos, mutatós példányokat szeretnénk készíteni, akkor kisebb tortagyűrűket érdemes beszerezni, s abban sütni a tésztát, de alapvetően egy jó talkedlisütő is megteszi.
A gyerekeket is bevonhatjuk a palacsintanapi ünnepségekbe, angol mintára mi is szervezhetünk különféle – palacsintához kötődő – versenyeket. Szervezhetünk palacsintafeldobó versenyt vagy palacsintasütő versenyt, esetleg a tojásfutáshoz hasonlatos palacsintás serpenyővel való futóversenyt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.