Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Desszert

Nigella Lawson szerint ezt soha nem szabad a brownie-ba tenni

Diós brownie
Nigella Lawson a világ egyik legnépszerűbb sztárszakácsa, számos szakácskönyv írója, sikeres tévéműsor vezetője, így el kell hinnünk neki, hogy hogyan készül a legfinomabb brownie. Cikkünkből megtudhatod!

Lawson szerint a diós brownie a legjobb választás, hiszen minden alkalomra megfelelő, legyen szó egy egyszerű vasárnapi ebédről vagy születésnapi ünnepségről. Nigella úgy véli, a ropogós dió remekül ellensúlyozza a ragacsos, puha csokoládét.

Nigella Lawsoon számos sikeres szakácskönyv szerzője / Fotó: Northfoto
Nigella Lawsoon számos sikeres szakácskönyv szerzője / Fotó: Northfoto

Nigella Lawson azt tanácsolja, hogy ha a diót inkább kihagynád a receptből – mert nincs otthon, vagy mert nem szereted stb. –, pisztáciát ne tegyél a sütibe. Hogy miért? A pisztácia nem marad roppanós, ha belesütöd a tésztába: puhává és rágóssá válik – ami nem meglepő, tekintve, hogy a pisztácia nyersen is meglehetősen lágy.

A pisztácián kívül azonban számos jó alternatíva létezik: a sótlan földimogyoró, a mogyoró, a brazil- vagy a pekándió stb. A még finomabb végeredményhez a magokat először pirítsd meg a sütőben, mielőtt a brownie tésztájához adnád. A pirítás fokozza a magok ízét és még ropogósabb textúrát ad nekik. Tovább fokozhatod az élményt, ha ropogós gabonapelyhet teszel a tésztába.

Szívesen sütnél brownie-t? Íme, egy fantasztikus recept!

Hozzávalók:

  • 9 ek. liszt
  • 9 ek. cukor
  • 4 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 7 ek. tej
  • 7 ek. olaj
  • 2 db tojás
  • 1 marék dió
  • 3 csepp vaníliakivonat
  • vaj
Szupergyorsan elkészül és nagyon finom, a diót pedig lecserélheted / Fotó: Mindmegette
Szupergyorsan elkészül és nagyon finom, a diót pedig lecserélheted / Fotó: Mindmegette

Elkészítése:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a kakaóport, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, a tojást, a durvára vágott diót és néhány csepp vaníliakivonatot.
  2. Egy kisebb tepsit kivajazunk, és belesimítjuk a masszát. Hideg sütőbe toljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó, ha középen kicsit még ragadós a tészta. Lehűtjük, és felszeleteljük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.