Lawson szerint a diós brownie a legjobb választás, hiszen minden alkalomra megfelelő, legyen szó egy egyszerű vasárnapi ebédről vagy születésnapi ünnepségről. Nigella úgy véli, a ropogós dió remekül ellensúlyozza a ragacsos, puha csokoládét.
Nigella Lawson azt tanácsolja, hogy ha a diót inkább kihagynád a receptből – mert nincs otthon, vagy mert nem szereted stb. –, pisztáciát ne tegyél a sütibe. Hogy miért? A pisztácia nem marad roppanós, ha belesütöd a tésztába: puhává és rágóssá válik – ami nem meglepő, tekintve, hogy a pisztácia nyersen is meglehetősen lágy.
A pisztácián kívül azonban számos jó alternatíva létezik: a sótlan földimogyoró, a mogyoró, a brazil- vagy a pekándió stb. A még finomabb végeredményhez a magokat először pirítsd meg a sütőben, mielőtt a brownie tésztájához adnád. A pirítás fokozza a magok ízét és még ropogósabb textúrát ad nekik. Tovább fokozhatod az élményt, ha ropogós gabonapelyhet teszel a tésztába.
Szívesen sütnél brownie-t? Íme, egy fantasztikus recept!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.