A pisztácia egyike a legjobb és egészséges olajos magvaknak, ám az utóbbi időben kiemelkedő népszerűségű alapanyaggá vált. Sokan használják a belőle készült krémet, a pisztáciavajat sütemények készítése során, ezzel a pisztáciás krémmel gazdagítják a különféle töltelékeket, tortakrémeket, vagy csak tesznek belőle pár kanállal a zabkásához. Legyen szó natúr vagy sózott pisztáciáról, pisztáciakrémről, mindegyik verzió tökéletesen passzol a süteményekhez, és bármilyen édességet különlegessé varázsol.
Összegyűjtöttük a legjobb pisztáciás édességek receptjeit. Válogass kedvedre!
A pisztáciának, mint minden olajos magnak magas a zsír-, így az energiatartalma, ám emellett számtalan pozitív élettani hatása ismert. A pisztácia tele van vassal, kálciummal, magnéziummal, emellett kiváló antioxidánsforrás. Napi egy maroknyi pisztácia elfogyasztása (természetesen mozgás és egészséges táplálkozás mellett) bizonyíthatóan csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek előfordulását, mivel jó hatással van a koleszterinszintre is.
Borítókép: Mindmegette
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.