A leggyakoribb elnevezése a kajszibarack, de hívják sárgabaracknak, tengeribaracknak és majombaracknak is. Ez a sokoldalúan felhasználható gyümölcs amellett, hogy finom, nagyon egészséges is. Gazdag kalciumban, káliumban, ez utóbbi miatt vízhajtó hatású, így méregtelenítésre is használhatjuk. Sok benne a foszfor és a nátrium. Hajunk és bőrünk is megszépül, ha sok kajszit eszünk, hiszen sok benne a kén is. Facsarhatunk belőle gyümölcslevet, lekvár, dzsem, befőtt is kiváló sárgabarackból. Készülhet belőle leves, de húsos ételeket is jól kiegészít. Báránysülthöz vagy libamájhoz adjunk egy finom sárgabarackmártást, de a legjobb helye mégis a desszertekben van. Tehetjük pohárkrémbe, cobblerbe, piskótába, pitébe, gombócba, tortába, szinte bármilyen finomságba. Íme 12 szuper sárgabarackos süti.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.