A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Desszert

3 összetevős hűsítő, citromos nyalánkság: percek alatt be lehet kanalazni

Lemon posset citromos tejszínes desszert /Fotó: Shutterstock
A villámgyorsan elkészülő desszerteknél már csak azok a jobbak, melyekhez alig pár dologra van csak szükség. Ez a citromos édesség hamar megvan, és mindössze három alapanyag kell hozzá.

A citromos posset egy tradicionális angol édesség, mely eredetileg nem is desszert, hanem forróital volt. A tej aludttejjé válását borral vagy barna sörrel segítették elő, az így kapott italt aztán fűszerezték és orvosságként fogyasztották. Az idő során azonban egyfajta cukros-citrusos krémmé, édességgé fejlődött, melynek népszerűsége pontosan az egyszerűségében rejlik.

A citromos possethez mindössze három alapanyagra van szükség és még a takarítással is tudunk spórolni, ha a kész krémet poharak helyett a citromhéjba töltjük vissza! A nagy melegben, és főleg ha gyorsan kell valami nyalánkságot készíteni, nincs is jobb ennél a hűsítő, tejszínes, mégis savanykás desszertnél.

Ezt a citrusos finomságot tölthetjük akár poharakba, de a citrom héjába is /Fotó: Shutterstock
Ezt a citrusos finomságot tölthetjük akár poharakba, de a citrom héjába is /Fotó: Shutterstock

A citromos posset hozzávalói:

  • 3 nagy citrom
  • 600 ml magas zsírtartalmú tejszín
  • 180 g kristálycukor

Elkészítés:

  1. Óvatosan lereszeljük a citromok héját.
  2. A citromokat félbevágjuk és óvatos mozdulatokkal egy tálba kanalazzuk a gyümölcshúst. Kiszedegetjük a magokat és kinyomkodjuk a gyümölcshús levét.
  3. Egy gyorsforralóba öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját és alacsony tűzön felforraljuk. Amikor gyöngyözni kezd, elzárjuk alatta a lángot. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a citromlevet.
  4. A krémet átszűrjük, hogy a citromhéj ne kerüljön a desszertbe.
  5. A krémet ezután beletöltjük a félbevágott citromhéjakba, de tölthetjük kis poharakba is.
  6. Ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük, amíg a krém meg nem dermed.
@cafecouffee Episode one of my new series Desserts Around the world. Starting if the series with a Lemon Posset from England You only need 3 lemons for this there was some liquid left so I poured the rest into ramekins. Ingredients: 600ml double cream/ heavy cream, 180g granulated sugar, Zest of 2 lemons, Juice of three lemons #lemonposset #lemontok #dessertsaroundtheworld #cafecouffee ♬ original sound - Food by Couffee ️

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.