A citromos posset egy tradicionális angol édesség, mely eredetileg nem is desszert, hanem forróital volt. A tej aludttejjé válását borral vagy barna sörrel segítették elő, az így kapott italt aztán fűszerezték és orvosságként fogyasztották. Az idő során azonban egyfajta cukros-citrusos krémmé, édességgé fejlődött, melynek népszerűsége pontosan az egyszerűségében rejlik.
A citromos possethez mindössze három alapanyagra van szükség és még a takarítással is tudunk spórolni, ha a kész krémet poharak helyett a citromhéjba töltjük vissza! A nagy melegben, és főleg ha gyorsan kell valami nyalánkságot készíteni, nincs is jobb ennél a hűsítő, tejszínes, mégis savanykás desszertnél.
Elkészítés:
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.