Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tojásos nokedli fejes salátával
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csupacsokis brownie
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Vadas marha
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Diéták

Tisztább bőr és jópár kiló mínusz: hétvégi villámdiéta spárgával

spárga
A spárga néhány évtizeddel ezelőtt még drága volt és nehezen hozzáférhető, mára azonban bárki megkóstolhatja, és meggyőződhet áldásos élettani hatásáról. A spárga fűszeres szárában kevés a kalória, de rengeteg a hasznos tápanyag, így ez a zöldség ideális alapanyag egy hétvégi villámdiétához!
Hogyan működik a diéta?

A 3 napon keresztül minden nap elfogyasztandó spárgaadag, kb. 70 dkg (ez a mennyiség tisztított spárgára vonatkozik, tisztítatlanul, körülbelül 1 kg szükséges). Ezt köretként, sült húsokhoz, salátába keverve vagy önmagában is ehetjük, a lényeg, hogy estére elfogyjon mind!

FONTOS, hogy a kúrát ne folytassuk három napnál tovább, mert bár élvezetes, de nagyon megterheti a szervezetet! Inkább, egy-egy hónap elteltével vegyük elő újra!

Hogyan tároljuk?

Ha néhány napra előre vásárolunk spárgát, egy benedvesített, de nem túl nedves konyharuhán tároljuk a hűtőszekrényben. Ha lehet, az egész napi adagot egyszerre készítsük el, az esti adagot kihűlés után lefedve tároljuk a hűtőben.

Hogyan készítsük el?

A spárgafőzésre különféle kíméletes eljárások léteznek. A művelethez használhatunk speciális, betétes spárgafőző edényt, amelyet nagyjából az egyharmadáig kell megtölteni vízzel, és így kell beleállítani a spárgaszálakat. Ha nincsen ilyen edény, akkor megfőzhetjük a spárgát fektetve, egy forrásban lévő víz fölé helyezett pároló edénybe téve.

A zsenge zöldspárgát elegendő a felső harmadáig hámozni – aztán irány a főzővíz!
A zsenge zöldspárgát elegendő a felső harmadáig hámozni – aztán irány a főzővíz!

Készíthetünk pároló „ágyat” a spárga héjából is, ilyenkor úgy töltsük fel az edényt vízzel, hogy éppen csak elfedje a zöldségeket. A párolás átlagos időtartama 15–20 perc.

Ha a spárga elkészült, semmiképp ne öntsük ki a főzővizét, amely értékes oldott ásványi anyagokat tartalmaz, és serkenti a diéta tisztító hatását. A főzővizet lehűtve fogyasszuk étkezés előtt vagy után.

A SPÁRGA ÁLDÁSOS HATÁSAI

A spárgakúra eredményeképpen a bőr tisztább lesz, és sokkal frissebbnek, egészségesebbnek tűnik.

A zöldségben megtalálható hatóanyag méregteleníti a sejteket, elpusztítja a vírusokat.

A kálium segít megszabadulni a felgyülemlett húgysavtól, víztől és ammóniától.

A spárgában lévő rostok és nyákanyagok kíméletesen tisztítják a bélrendszert, serkentik a bélműködést és a salaktalanítást.

A szaponin csökkenti a vérzsírszintet, javítja a vérben a létfontosságú HDL-koleszterin arányát, ami a szív és a keringés védelmében játszik fontos szerepet.

A vas, a réz, a C- és a B9-vitamin serkenti a vérképződést, jókedvre derít, javítja az általános közérzetet.

SPÁRGÁS RECEPTEK A MINDMEGETTÉN >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.