Amennyiben egy héten át az itt ajánlott italok valamelyikével helyettesítjük a vacsorát, napközben pedig kiegyensúlyozottan, mértéktartóan étkezünk, tápanyagraktárunk feltöltődik, ráadásul karcsúbbá is válhatunk. Étkezzünk 3-4 óránként, hogy megelőzzük a farkasétvágyat!
Elegendő fehérje: Hosszú időre eltelít, és segít a testnek az izomzat felépítésében. Ideális a sovány marha-, sertés- és a szárnyashús, valamint az összes halfajta.
Gyümölcs és zöldség, korlátok nélkül: Kevés kalóriát tartalmaznak, sokáig tartó jóllakottságérzetet biztosítanak, ráadásul rengeteg vitamin és ásványi anyag található bennük. Minden étkezésünk tartalmazzon zöldsége(ke)t és/vagy gyümölcsö(ke)t is!
Kevesebb szénhidrát és zsír: A bevitt mennyiség csökkentése elősegíti a fogyást. A legjobb, ha rostban gazdag termékeket fogyaszt. Az 1-2 ek növényi olajjal elkészített saláta vagy sovány sült hús pedig biztosítja a zsírban oldódó vitaminok akadálymentes felszívódását.
Sok folyadék: Az ideális napi mennyiség 1,5-2 liter.
A receptek 1 személyre szólnak!
Így hat: Az uborka magas folyadéktartalma révén vízhajtó hatású, a kivi pedig rendkívül gazdag C-vitaminban, ezért erősíti az immunrendszert.
Elkészítése: Mossunk meg, kockázzunk fel 200 g kígyóuborkát. Hámozzunk meg 2 db kivit, és ezt is daraboljuk fel. Turmixoljuk össze a kettőt, ízlés szerint egy kevés kaporral együtt. Citromlével, esetleg némi mézzel ízesítsük, és lehűtve fogyasszuk!
Így hat: A savanyúkáposzta-lé alacsonyan tartja a vércukorszintet, így megakadályozza, hogy nagy mennyiségű inzulin kerüljön a véráramba. Ezáltal megóv minket az állandó édesség iránti vágytól. A paradicsomlé többek között káliummal is ellátja a szervezetet, és segít egyensúlyban tartani a test vízháztartását.
Elkészítése: Keverjünk össze 150 ml natúr paradicsomlét 150 ml savanyúkáposzta-lével és néhány csepp tabasco szósszal. Fűszerezzük egy kevés frissen őrölt borssal.
Így hat: A cékla a számos ásványi anyag (kalcium, vas, jód, kálium, magnézium, nátrium, foszfor) mellett vitaminokban is rendkívül gazdag. Az almában található pektin gyorsítja az emésztést, és megköti a belekben lévő méreganyagokat, így hosszan tartó jóllakottságérzetet okoz.
Elkészítése: Hámozzunk meg, magozzunk ki, daraboljunk fel 2 db almát. Aprítsunk fel 350 g vákuumfóliás céklát. Mindkettőnek préseljük ki a levét, keverjük össze, majd ízesítsük citromlével.
Így hat: A répa és a narancs rostanyagai is javítják az emésztést, felgyorsítva ezáltal a zsírok lebontását. A narancs és a répa édeskés íze révén kielégíti az édességigényünket is.
Elkészítése: Préseljük ki 3 db narancs levét, és keverjük össze 150 ml sárgarépalével. Fűszerezzük egy kevés curryporral, és ízlés szerint szórjuk meg friss zöld fűszerekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.