Az őszi-téli időszakban kevésbé érezzük magunkat aktívnak, mégis egész nap az evésen jár az eszünk. Neked is ismerős a helyzet, ugye? Ráadásul a magyar konyhában ilyenkor a zsírosabb, nehezebb fogások a legnépszerűbbek! Azonban az egyoldalú táplálkozás hosszú távon egészségügyi következményekhez vezethet, ezért érdemes odafigyelned arra, hogy minden főétkezésnek legalább a felét zöldségek, gyümölcsök tegyék ki. Egy kalóriadúsabb ebéd után például uzsonnára és vacsorára inkább a kímélőbb fogások - például egy könnyed csirkés saláta - mellett dönts.
Egy kis csoki, egy kis mogyoró, egy kis üdítő - hiába figyelsz oda a főétkezésekre, ha közöttük folyamatosan nassolsz. Sokszor hajlandóak vagyunk elfelejteni, hogy minden elfogyasztott falat és korty beleszámít a napi kalóriabevitelbe. Az élelmiszercímkéken viszont minden infót megtalálsz, ezeket áttanulmányozva pedig simán el tudod dönteni, hogy belefér-e délután egy kis csoki vagy egy cukormázas fánk.
A magyar édesszájú nemzet - legyen szó túrós tésztáról, palacsintáról vagy szilvás gombócról, tuti, hogy neked is hiányérzeted van, ha nem szórod meg őket egy kis porcukorral. A napi ajánlott hozzáadott cukorfogyasztás legfeljebb a teljes kalóriabevitel 10%-a, kb. 12 teáskanálnyi cukor. Ebbe pedig beletartozik minden, az ételek, italok elkészítéséhez felhasznált cukor, méz vagy szirup.
Az ételek mellett az folyadékbevitel mennyisége és minősége sem mindegy. Naponta legalább 8 pohárnyi folyadékot igyál, ebből pedig minimum 5 pohár víz legyen. Bár sokszor hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, de az italoknak is lehet magas kalóriatartalma.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.