Miért fantasztikus étel a paradicsom? A válasz egyszerű. Egyrészt alacsony a kalóriatartalma, mégis kellemesen eltelít, ezért bármely formában beilleszthető a diétás étrendbe. Másrészt olyan értékes összetevőket tartalmaz, mint a kálium, a C-vitamin vagy a likopin, amelyek mind elősegítik az egészség megőrzését és a karcsúság elérését. Fontos, hogy a paradicsom-diéta mellett naponta megigyál legalább 2 liter folyadékot is, lehetőleg víz formájában!
Mivel 100 g paradicsom mindössze 17 kcal-t tartalmaz, ráadásul rendkívül magas a víztartalma, ezért igazán frissítő eledel!
Ez a vitamin duplán jó a szervezetnek: egyrészt erősíti az immunrendszert, másrészt a zsírlebontó folyamatokban is szerephez jut.
Tudta, hogy 100 g paradicsom kb. 235 mg káliumot tartalmaz? Ez az ásványi anyag segít a testnek megszabadulni a felesleges víztől, és ezzel párhuzamosan megakadályozza a nemkívánatos méreganyagok lerakódását.
A fogyáshoz és a megfelelő anyagcseréhez elengedhetetlen a magnézium. Főbb forrásai a brokkoli, a spenót, a banán, a diófélék, a napraforgómag – és természetesen a paradicsom.
Ez a karotinoid felelős a paradicsom piros színéért. Rendkívül egészséges anyag, erős antioxidánsként óvja a sejteket a káros szabad gyököktől, jó hatással van a szívre, az érrendszerre, és a kutatások szerint egyes rákos megbetegedések megelőzésében is szerepet játszhat.
A cikk folytatását és a paradicsomdiétához recepteket a Fanny Magazin 24-es lapszámában találsz, amit megtalálsz az újságárusoknál,
vagy előfizethetsz rá itt >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.