Miért fantasztikus étel a paradicsom? A válasz egyszerű. Egyrészt alacsony a kalóriatartalma, mégis kellemesen eltelít, ezért bármely formában beilleszthető a diétás étrendbe. Másrészt olyan értékes összetevőket tartalmaz, mint a kálium, a C-vitamin vagy a likopin, amelyek mind elősegítik az egészség megőrzését és a karcsúság elérését. Fontos, hogy a paradicsom-diéta mellett naponta megigyál legalább 2 liter folyadékot is, lehetőleg víz formájában!
1. Kevés benne a kalória!
Mivel 100 g paradicsom mindössze 17 kcal-t tartalmaz, ráadásul rendkívül magas a víztartalma, ezért igazán frissítő eledel!
2. Sok C-vitamint tartalmaz!
Ez a vitamin duplán jó a szervezetnek: egyrészt erősíti az immunrendszert, másrészt a zsírlebontó folyamatokban is szerephez jut.
3. Káliumtartalma miatt is fogyaszd!
Tudta, hogy 100 g paradicsom kb. 235 mg káliumot tartalmaz? Ez az ásványi anyag segít a testnek megszabadulni a felesleges víztől, és ezzel párhuzamosan megakadályozza a nemkívánatos méreganyagok lerakódását.
4. Nyugatató magnézium található benne!
A fogyáshoz és a megfelelő anyagcseréhez elengedhetetlen a magnézium. Főbb forrásai a brokkoli, a spenót, a banán, a diófélék, a napraforgómag – és természetesen a paradicsom.
5. Sejtvédő Likopint viszel be vele
Ez a karotinoid felelős a paradicsom piros színéért. Rendkívül egészséges anyag, erős antioxidánsként óvja a sejteket a káros szabad gyököktől, jó hatással van a szívre, az érrendszerre, és a kutatások szerint egyes rákos megbetegedések megelőzésében is szerepet játszhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.