A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Diéták

7 nap alatt lapos has: kerüld ki a puffasztó ételeket!

diéta
Végre itt a várva várt nyár, előkerülnek az egyre lengébb és egyre rövidebb ruhák. És sajnos sokszor ilyenkor derül ki, hogy felkúszott pár kiló a pocakra. Ha csupán néhány kilós súlyfeleslegtől szeretnél megszabadulni, akkor mutatunk egy bevált trükköt!
Vigyázat, puffasztanak!

Az alábbi élelmiszerekkel érdemes óvatosan bánni, mert az egyéni érzékenységtől függően puffadást okozhatnak. Próbáld ki: néhány napig ne fogyaszd az alábbi ételeket, vagy csökkentsd minimálisra a bevitelüket! Figyeld meg magadon, hogy mennyivel érzed magad konfortosabban, és élvezd, hogy a pocakod napról napra laposabb.

Érdemes gyakran enni lencsét, váltogassuk a fajtákat!
Érdemes gyakran enni lencsét, váltogassuk a fajtákat!

Hüvelyesek:
Lencse, borsó, bab.

Tejtermékek:
A bennük lévő laktózra sokan reagálnak puffadással.

Hagymafélék:
Olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek egyeseknél fokozzák a belekben a gázképződést.

Gabonafélék:
A gluténra való érzékenységet jelezheti, ha a gabonatartalmú termékektől puffadás alakul ki.
Kelt tészták: Főleg a frissen elkészült kelt tészta fogyasztása után jelentkezhet puffadás, mégpedig az élesztő miatt.

Húskészítmények:
Az ezekben lévő ízfokozók és cukor is okozhatnak hastáji feszülést, puffadást.

Egyes zöldségek:
A „K betűsök” (káposzta, kelkáposzta, kelbimbó) kiválthatnak puffadást, illetve sokaknál jelentkezik ez a probléma akkor is, ha késő este esznek nyers zöldségféléket.

Azért, hogy nyárra lapos legyen a hasad, keresd a mintaétrendet az aktuális FANNY Magazinban!

További diétás tippjeinket dietetikusunktól itt találod >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.