Az alábbi élelmiszerekkel érdemes óvatosan bánni, mert az egyéni érzékenységtől függően puffadást okozhatnak. Próbáld ki: néhány napig ne fogyaszd az alábbi ételeket, vagy csökkentsd minimálisra a bevitelüket! Figyeld meg magadon, hogy mennyivel érzed magad konfortosabban, és élvezd, hogy a pocakod napról napra laposabb.
Hüvelyesek:
Lencse, borsó, bab.
Tejtermékek:
A bennük lévő laktózra sokan reagálnak puffadással.
Hagymafélék:
Olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek egyeseknél fokozzák a belekben a gázképződést.
Gabonafélék:
A gluténra való érzékenységet jelezheti, ha a gabonatartalmú termékektől puffadás alakul ki.
Kelt tészták: Főleg a frissen elkészült kelt tészta fogyasztása után jelentkezhet puffadás, mégpedig az élesztő miatt.
Húskészítmények:
Az ezekben lévő ízfokozók és cukor is okozhatnak hastáji feszülést, puffadást.
Egyes zöldségek:
A „K betűsök” (káposzta, kelkáposzta, kelbimbó) kiválthatnak puffadást, illetve sokaknál jelentkezik ez a probléma akkor is, ha késő este esznek nyers zöldségféléket.
Azért, hogy nyárra lapos legyen a hasad, keresd a mintaétrendet az aktuális FANNY Magazinban!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.