7 nap alatt lapos has: kerüld ki a puffasztó ételeket!

Vigyázat, puffasztanak!
Az alábbi élelmiszerekkel érdemes óvatosan bánni, mert az egyéni érzékenységtől függően puffadást okozhatnak. Próbáld ki: néhány napig ne fogyaszd az alábbi ételeket, vagy csökkentsd minimálisra a bevitelüket! Figyeld meg magadon, hogy mennyivel érzed magad konfortosabban, és élvezd, hogy a pocakod napról napra laposabb.
Hüvelyesek:
Lencse, borsó, bab.
Tejtermékek:
A bennük lévő laktózra sokan reagálnak puffadással.
Hagymafélék:
Olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek egyeseknél fokozzák a belekben a gázképződést.
Gabonafélék:
A gluténra való érzékenységet jelezheti, ha a gabonatartalmú termékektől puffadás alakul ki.
Kelt tészták: Főleg a frissen elkészült kelt tészta fogyasztása után jelentkezhet puffadás, mégpedig az élesztő miatt.
Húskészítmények:
Az ezekben lévő ízfokozók és cukor is okozhatnak hastáji feszülést, puffadást.
Egyes zöldségek:
A „K betűsök” (káposzta, kelkáposzta, kelbimbó) kiválthatnak puffadást, illetve sokaknál jelentkezik ez a probléma akkor is, ha késő este esznek nyers zöldségféléket.
Azért, hogy nyárra lapos legyen a hasad, keresd a mintaétrendet az aktuális FANNY Magazinban!
További diétás tippjeinket dietetikusunktól itt találod >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.