A diéta a hagyományos mediterrán ételeken, vagyis sok gyümölcsön és zöldségen valamint halon alapszik. Konkrét és szigorú megkötéseket nem tartalmaz, amit hanyagolni kell az a vörös hús és a cukros ételek. A napi menüt pedig minél frissebb alapanyagokból kell elkészíteni. Friss gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék, főtt tészta, rizs, bab, dió és krumpli is jöhet.
Mivel az étrend gyümölcsökben, zöldségekben, teljes kiőrlésű gabonafélékben, hüvelyesekben és dióban gazdag, ezért igazán egészséges, emellett létrehozhatja a fogyáshoz szükséges kalóriahiányt is – mondják a dietetikusok, akik szerint a diéta mellett szól az is, hogy nem korlátozó jellegű, így nincs szükség komoly lemondásokra vagy éhezésre, csupán némi önfegyelemre.
A növényi alapú étrend leginkább a vegán étrendhez hasonlít, annyi különbséggel, hogy ez csakis a feldolgozatlan ételeket preferálja. A növényi étrendben fogyasztott élelmiszerek túlnyomórészt gyümölcsök, zöldségek, diófélék, magvak, gabonafélék, hüvelyesek és szója.
Az állati termékek eltávolítása és az olajok redukálása ösztönzi a fogyási folyamatot, ezért hatékony a plusz kilók leadásához. Emellett csökkenti a koleszterinszintet, a vérnyomást és a vércukorszintet is, tehát kisebb lesz a krónikus betegségek kialakulásának kockázata.
Az állati termékek mellőzése mellett az étrend korlátozza az olajokat, a feldolgozott ételeket, a hozzáadott cukrokat és a hozzáadott sót is. A gabonafélék, hüvelyesek, gyümölcsök, zöldségek, diófélék, magvak és a tofu kerülnek előtérbe. Ezek alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, ugyanakkor rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, így kíméletes módon segítik a fogyást.
A rugalmas diéta szintén az előbbieknél felsorolt ételeket részesíti előnyben, ám nem korlátozza az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását sem. Azok számára ajánlott, akik szeretnének változtatni az étrendjükön és az alakjukon, de nem akarnak vagy valamiért nem képesek teljesen lemondani minden állati eredetű hozzávalóról. A sikerhez fontos a következetesség, hogy valóban változtassunk és túlsúlyba kerüljenek a rostokban gazdag egészséges ételek. Ha ezt megtesszük, az eredmény nem marad el, az étrendet pedig akár hosszú távon is tarthatjuk.
Egy speciális zsírszegény növényi alapú étrendről van szó, aminek vannak szigorúbb és lazább változatai. Elsősorban krónikus szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek dolgozták ki, de fogyáshoz is kiváló. Az étrend alapjai szintén a gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék és hüvelyesek. Alacsony zsírtartalmú étrend, tehát a magas zsírtartalmú állati termékek, például a hús és a tejtermékek, nem vagy csak mérsékelten fogyaszthatóak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.