Bombaformában levesdiétával - Táplálóan könnyű fogások

Leveseink nagyszerű segítséget nyújthatnak, ha a farmered kicsit szorít a hasadon vagy a combodon. A bennük lévő tápanyagok energiával látják el a szervezetedet, a szilárd hozzávalók és a sok folyadék együttese pedig elűzi a farkasétvágyat.
A kávé, az alkohol és a készételek fogyasztása tilos a program során. Kezdd a napot egy csésze zöld teával, amit mentával, citrommal ízesíthetsz, majd kortyolgasd el a friss gyümölcsökből készült szuperegészséges smoothie-t. Ebédre fogyaszd bármelyik levest az ajánlataink közül, vacsorára pedig készíts egy könnyű salátát friss zöldségekből és némi sovány fehérjéből.
Zöld smoothie
Hozzávalók (1 adaghoz): ½ db banán, 1 db narancs, 1 db kivi, 1 marék madársaláta vagy bébi spenót, 1 tk méz
Elkészítése: A kivit és a banánt hámozd meg, majd tedd turmixgépbe az alaposan leöblített salátával vagy spenóttal együtt. Reszeld rá a narancs héját, nyomd rá a gyümölcs levét, majd add hozzá a mézet. Turmixold krémesre a keveréket, és már fogyaszthatod is! Kb. 150 kcal/adag
Gazpacho
Hozzávalók (2 adaghoz): 2 db nagy paradicsom, 1 db piros kaliforniai paprika, 125 g kigyóuborka, 1 szál szárzeller, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek vörösborecet, 1 ek olívaolaj, ½ ek olívaolaj, ½ ek citromlé, só, bors
Elkészítése: A paradicsomot, a paprikát, az uborkát és a zellert mosd meg. A paprikának vágd ki a magházát, az uborkát és a fokhagymát hámozd meg. Minden zöldséget vágj kis darabokra, a paradicsomból és az uborkából rakj félre egy keveset, a többi hozzávalót az olajjal, a borecettel és a citromlével együtt turmixgépben pürésítsd. Sózd, borsozd meg a levest, keverd hozzá a félretett zöldségeket, majd hűtsd le. Kb. 170 kcal/adag
Minestrone
Hozzávalók (2 adaghoz): 1 db sárgarépa, ½ db cukkini, 100 g burgonya, 1 szál szárzeller, ½ fej vöröshagyma, 300 g paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek olívaolaj, ½ ek cukor, 1 ek paradicsompüré, 500 ml zöldségleves-alaplé, 50 g orsótészta, 1 ek balzsamecet, 1 ek pesto, só, bors
Elkészítése: A zöldségeket mosd meg és tisztítsd meg. A sárgarépát, a cukkinit, a burgonyát és a zellert kockázd fel, a hagymát aprítsd finomra. A paradicsomot blansírozd, a héját húzd le, a húsát kockázd fel. A hagymát a felhevített olajon dinszteld meg, majd add hozzá a paradicsomot és a paradicsomkockákat, valamint az átnyomott fokhagymát. Párold 5 percig. A paradicsomos keverék felét vedd ki. A többihez add hozzá a burgonyát, a répát, a zellert és az alaplevet, forrald fel, majd mérsékelt lángon, lefedve főzd a levest kb. 15 percig. Ekkor add hozzá a cukkinit és a tésztát, majd főzd további 6-8 percig. Keverd hozzá a félretett paradicsomot, az ecetet és a pestót, melegítsd össze, majd ízlés szerint sózd, borsozd meg. Kb. 260 kcal/adag
Indiai lencseleves
Hozzávalók (2 adaghoz): 70 g sárga lencse, 1 fej főzőhagyma, 1 db sárgarépa, 1 db burgonya, 2 tk olívaolaj, 1 kis gyömbérdarab (kb. 2 cm-es), 2 gerezd fokhagyma, 1 tk currypor, ½ tk kurkuma, 1 tk csilipehely, 80 g koktélparadicsom, só, bors, friss petrezselyemzöld
Elkészítése: A lencsét mosd át. A hagymát, a répát és a burgonyát tisztítsd meg, majd vágd kis darabokra. Az olívaolajat hevítsd fel, majd dinszteld meg rajta a hagymát. A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, reszeld le, majd mindkettőt add a hagymához. Szórd meg a curryporral, a kurkumával és a csilipehellyel, majd pirítsd rövid ideig. Szórd az alaphoz a lencsét, valamint a feldarabolt répát és burgonyát, öntsd fel 500 ml vízzel, forrald fel, majd mérsékelt lángon főzd a levest nagyjából 25 percig. A paradicsomot mosd meg és vágd félbe, majd add a leveshez, és főzd további 10 percig. Végül ízlés szerint sózd, borsozd meg, és tálald az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva. Kb. 264 kcal/adag
A megfelelően kiválasztott esti ital segíti az emésztést és a pihentető alvást. 1 filter kamillateát önts fel forró vízzel, ízesítsd kevés gyömbérrel és friss mentával. Hagyd állni 5 percig, majd kortyolgasd el.
1.Óvatosan a fagyival!
Kifejezetten nyári probléma... A nagy kánikulában úgy érzed, csak egy jelentős mennyiségű jégkrém vagy több gombóc fagylalt hozhat enyhülést? Vigyázz, ezek a nyalánkságok tele vannak cukorral! Vagy tarts mértéket, és érd be csak egy gombóccal, vagy készítsd el saját kezűleg zsírszegény tejtermékből és mesterséges édesítőből a finomságot.
2.Szomorú vagy? Beszélgess!
Úgy érzed, a rossz kedved csak akkor múlhat el, ha eszel egy kis csokit vagy kekszet? Pedig sajnos ez nem oldja meg a problémát, a boldogságérzet csak pillanatnyi... Fanny-tanács: nassolás helyett inkább próbáld megoldani a helyzetet! Ha letörtnek érzed magad, ülj le beszélgetni a családoddal vagy a barátaiddal, ők sokkal nagyobb segítséget jelentenek, mint egy tábla csoki.
3.Több rostot!
A rost segíthet abban, hogy sokáig jóllakottnak érezd magát! Éppen ezért fontos, hogy elegendő növényi rostot vigyél be a szervezetedbe. A legfőbb források: zöldségek, gyümölcsök, lencse, barna rizs, zabpehely, búzacsíra, teljes kiőrlésű lisztből készült termékek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.