Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Te is túletted magad húsvétkor? Ha sok volt a kalács, a sonka és a sütemény, itt az ideje, hogy egy kicsit odafigyelj a táplálkozásodra. Íme egy háromnapos mintaétrend tele ízletes, laktató, mégis alakkímélő fogásokkal!

A karácsony és a húsvét is olyan ünnepek, amikor könnyű elcsábulni a finomabbnál finomabb ételek tengerében. Utóbbi esetében, ha még a 40 napos böjtöt is következetesen betartjuk, főként jólesnek azok a falatok, amelyeket az ünnep előtt megvontunk magunktól.

Ha esetleg túlettétek volna magatokat az ünnepek alatt, érdemes lehet azt követően néhány kímélő napot is beiktatni. A legjobb ezekben, hogy semmiről sem kell lemondani, hiszen nagyon finom kímélő ételeket is készíthettek gyorsan, könnyedén. Vágjatok bele bátran a 3 napos húsvét utáni diétába, és pillanatok alatt ismét formába kerültök. Tényleg megéri, és egyáltalán nem lemondás.

A tojás a legtöbb diétába beilleszthető. Teflonedényben zsiradék nélkül süthetünk zöldséges omlettet
A tojás a legtöbb diétába beilleszthető. Teflonedényben zsiradék nélkül süthetünk zöldséges omlettet

A diéta 1. napja

Reggeli

1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 1-2 ek ricottával néhány szem koktélparadicsommal lassan fogyasztva

Ebéd

Töltött kel salátával

Hozzávalók (1 személyre)

  • 10 dkg sampinyongomba
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg darált csirkemell
  • 2 tk olívaolaj
  • 1 ek tejszín
  • só, bors
  • 2 db kínaikel-levél
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 tk balzsamecet
  • pici méz
  • 5 dkg fejes saláta

Elkészítése

  1. Mossunk meg 7 dkg gombát és a paprika egyik felét, majd a megtisztított hagymával együtt daraboljuk fel. A darált húst pirítsuk meg 1 tk felhevített olajon, majd keverjük hozzá az előkészített zöldségeket és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon, lefedve pároljuk puhára.
  2. A kínaikel-leveleket tegyük 1-2 percre forró, sós vízbe, majd jól csepegtessük le. Halmozzuk rájuk a zöldséges húst, majd tekerjük fel, a végeket hajtsuk be.
  3. A paradicsompürét melegítsük meg, és pár percre tegyük bele a hústekercseket.
  4. A megmaradt, alaposan megmosott gombát és hagymát szeleteljük fel. A balzsamecetet keverjük ki a megmaradt olajjal és pár csepp mézzel. A salátát mossuk meg, csíkozzuk fel, forgassuk össze a zöldséggel és a dresszinggel. Ezzel a vegyes salátával tálaljuk a csirkemellel töltött roládokat.

Vacsora

Zöldséges omlett hagymából, kaliforniai paprikából, paradicsomból, 2 tojásból, némi morzsolt fetával megszórva, sóval, borssal ízesítve (zsiradék nélkül, teflonedényben sütve)

A legjobb diétás ebéd: párolt csirkemell barna rizzsel, főtt brokkolival és karfiollal
A legjobb diétás ebéd: párolt csirkemell barna rizzsel, főtt brokkolival és karfiollal

A diéta 2. napja
 

Reggeli

Gyümölcsturmix zsírszegény tejből

Ebéd

Zöldséges-bazsalikomos csirkemell

Hozzávalók (1 személyre)

  • 10 dkg előfőzött barna rizs
  • 10 dkg csirkemellfilé
  • só, bors
  • 1 tk olaj
  • 6 dkg sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 tk paradicsompüré
  • 3 ek főzőtejszín
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 5 dkg brokkoli rózsáira szedve
  • 2 dk zöldborsó
  • 1 tk margarin

Elkészítése

  1. A rizst főzzük ki a csomagolásán olvasható utasítás szerint.
  2. A csirkemellet tisztítsuk és mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. Az olajat hevítsük fel, és mindkét oldalról süssük meg rajta a húst. Emeljük ki, fedjük le alufóliával, s hagyjuk pihenni.
  3. A pecsenyeszafton pirítsuk meg a megtisztított, kis darabokra vágott répát és hagymát. Adjuk hozzá az alaplevet, a paradicsompürét és a tejszínt. Mérsékelt lángon főzzük 3-4 percig, majd pürésítsük. Ízesítsük az apróra vágott bazsalikommal, sóval és borssal.
  4. A brokkolit és a zöldborsót futtassuk meg a margarinon, öntsünk alá 3 ek vizet, sózzuk meg, majd lefedve pároljuk puhára.
  5. A húst szeleteljük fel, és tálaljuk a főtt rizzsel, a zöldségekkel és a mártással.

Vacsora

Paradicsomos pirítós 2 szelet teljes kiőrlésű toastkenyérből 2 db apróra vágott paradicsommal, bazsalikommal, fokhagymával, pár csepp olívaolajjal

A joghurt müzlivel és gyümölccsel szuper választás, és szinte minden diéta engedélyezi
A joghurt müzlivel és gyümölccsel szuper választás, és szinte minden diéta engedélyezi

A diéta 3. napja

Reggeli

Almás-mogyorós müzli joghurttal

Ebéd

Paradicsomos-brokkolis tésztasaláta

Hozzávalók (1 személyre)

  • 5 dkg orsótészta
  • 10 dkg brokkoli rózsáira szedve
  • 7,5 dkg koktélparadicsom
  • 2 ek pesto
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 tk olívaolaj
  • 20 g fekete olajbogyó
  • bors
  • bazsalikom

Elkészítése

  1. A tésztát főzzük ki sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a brokkolit, és főzzük együtt.
  2. A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe. A pestót keverjük ki a balzsamecettel, az olajjal és 2 ek vízzel.
  3. A tésztát és a brokkolit szűrjük le, kissé hűtsük ki, majd tegyük tálba a paradicsommal és az olajbogyóval együtt. Adjuk hozzá a pestót, ízesítsük sóval, borssal, díszítsük bazsalikommal.

Vacsora

Salátatortilla csirkemellel: főtt, kockázott csirkemellfilé, avokádó, paradicsom, kígyóuborka kockákra vágva, friss salátalevélbe tekerve, sóval, borssal ízesítve.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.