Tényleg ne együnk kenyeret, ha diétázunk? A dietetikus válaszol!

Nemrég kezdtem el fogyókúrázni. Nagyon szeretném kihagyni a kenyeret az étrendemből, de sajnos nagyon szeretem. Milyet ehetek, naponta hányszor, és mivel helyettesíthetem, ha szükséges?
Nem ajánlom a kenyér elhagyását, hiszen szereted, így fontos a számodra. Egyébként is: a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek, péksütemények és tésztafélék a teljes gabonaszemet, így annak héját és a benne lévő rostokat, valamint értékes anyagokat is tartalmaznak, főként B1- és B2-vitamint, pantoténsavat, magnéziumot, cinket, mangánt, krómot, valamint szelént.
A teljes kiőrlésű pékárukban található rostok csökkentik a szervezet inzulinigényét és a vérzsír szintjét, emellett segítenek a bélrendszer karbantartásában, valamint a jóllakottságérzés kialakulásában.
Lehetőség szerint napi 2-3 alkalommal iktass be az étrendedbe, legalább 1-1 szelet kenyérfélét vagy 1-1 db magos péksüteményt!
Még több professzionális diétás tanácsot találtok itt a házigazdánktól! >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.