Cellulit-diéta: ezeket edd, hogy eltűnjön a narancsbőröd!

Bár a nők 80%-ának életét megkeserítő narancsbőr kialakulását előidézheti genetikai hajlam, de nagyobb részben inkább az elkényelmesedett, modern életvitel a felelős érte. Nem csoda hát, hogy már egészen fiatal korban megjelenhet a bőr irharétegében és aljában. Főleg a has, a comb, a fenék és a kar számít veszélyeztetett területnek.
Hogyan vessünk gátat az elburjánzásnak?
A legfontosabb, hogy minél kevesebb méreganyag kerüljön a szervezetbe! Ha bőségesen eszünk sót, cukrot, tartósítószerben, illetve szénhidrátban gazdag fogásokat, emellett kerüljük a mozgást, alig iszunk, illetve nem fogyasztunk elég rostot, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a testünk igencsak ragaszkodó zsírpárnácskákat fog növeszteni.
ÍGY GYŐZD LE A NARANCSBŐRT - 5+1 ÉTKEZÉSI TANÁCS A BIZTOS SIKERHEZ! >>>
Friss hozzávalókból készülő ételek fogyasztásával, valamint rendszeres sportolással azonban néhány hónap alatt megindulhat a cellulitises bőr regenerálódása.
Feszesítő Falatok
Szója: fitohormonjai feszesítik a kötőszöveteket, és segítenek megőrizni a bőr szépségét.
Citrusfélék: a bennük levő bioflavonoidok gyulladásellenes, szabadgyökfogó hatásuk révén kitűnő bőrtápláló és -regeneráló anyagok.
Csipkebogyó: legfontosabb hatóanyaga a C-vitamin, amely szilárdítja a kötőszövetet, emellett A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin is található benne.
Babcsíra: a bőrre kedvező hatással levő E-vitaminban gazdag.
Szőlőmagolaj:az egyik leghatékonyabb bőrfeszesítő, mivel gazdag antioxidáns hatású anyagokban és telítetlen zsírsavakban, mint például a linolsav.
Brokkoli, zeller: szembefordulnak a szervezet természetes vízvisszatartó hatásával, így nagy szerepük lehet abban, hogy a bőr feszes maradjon.
Ásványi erő
Vas: A vastartalmú élelmiszerek segíthetnek megelőzni a narancsbőr kialakulását. Fogyasszon minél több mandulát, mazsolát, lencsét és spenótot!
Kálium: Ha sok sóban gazdag ételt fogyasztunk, testünk szöveteiben víz halmozódik fel. Ne sózzuk túl az ételeket, és együnk minél több káliumban gazdag ételt, mint például ananászt, céklát, lencsét és cseresznyét.
Cink: Hiányában meggyengülhet a kötőszövet. Hogy ez ne következzen be, egyen májat, tojást, teljes kiőrlésű gabonaféléket és olajos magvakat.
Magnézium: A bab, a borsó és a banán magnéziummal látja el a szervezetet. Ez az ásványi anyag gátolja a bőr idő előtti öregedését.
Még több diétás tipp egy helyen >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.