Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Babgulyás
Zsemlegombóc
Klasszikus kuglóf
Dödölle - az eredeti recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tárkonyos csirkeraguleves
Farsangi szalagos fánk
Diéták

5 egyszerű zsírspóroló trükk a hétköznapokra

magok: mandula, mogyoró, dió, kesudió
A fogyókúra, illetve a karcsúság megőrzésének egyik titka, hogy kevesebb zsíros ételt fogyasztunk. A zsírszegényebb táplálkozáshoz adunk most néhány hasznos tippet.

1. A zsírfogyasztás elengedhetetlen , hiszen a zsírban oldódó vitaminok például csak így tudnak hasznosulni. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mennyiségben, illetve formában viszed be a szervezetedbe.

2. Sokszor halljuk, hogy a vaj és a margarin egészségtelen, de ez tévhit. A lényeg, hogy kis mennyiségben fogyasszuk, használjuk őket, és ha lehet, válasszunk csökkentett zsírtartalmú termékeket.
Ugyanez a helyzet a tejszínnel és a tejföllel is. Az előbbiből akár növényi eredetűt is használhatsz, az utóbbiból pedig keresd a csökkentett (12%-os) zsírtartalmú változatot, de választhatsz helyette joghurtot vagy kefirt is.

3. Az olajos magvak és a diófélék, bár jelentős mennyiségű zsírt tartalmaznak, nagyon egészségesek. Fogyassz belőlük kisebb adagokat: napi 10-15 g mandula például kifejezetten hasznos a szervezet számára!

4. A két leginkább zsírszegény főzési technika a párolás és a főzés, de a grillezés során is megspórolhatsz némi zsírt. A serpenyős sütéshez válassz jó minőségű, vastag, esetleg bordázott aljú teflonserpenyőt, illetve wokot, és mindig pontosan mérd ki a zsiradékot! Ha kenőecsetet használsz, biztos, hogy a lehető legkevesebb olaj kerül majd az edénybe.

5. A klasszikus rántás, azaz a zsiradék és liszt páros helyett használj étkezési keményítőt a sűrítéshez. A krémleveseknél nagyszerű megoldás a főtt burgonyával, sovány joghurttal való pépesítés/krémesítés.

Még több diétatipp és életmódtanács az eheti fanny magazinban! Keresd az újságárusoknál!

A 8 LEGHATÉKONYABB ZSÍRÉGETŐ TEA >>>
HOGYAN FOGYJON LE, AKI A HÁZIAS ÍZEKET, A MAGYAROS KONYHÁT SZERETI? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>>
A ZSÍR ÉS AZ OLAJ NEM ELLENSÉG - ÍGY HASZNÁLD HELYESEN! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.