1. A zsírfogyasztás elengedhetetlen , hiszen a zsírban oldódó vitaminok például csak így tudnak hasznosulni. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mennyiségben, illetve formában viszed be a szervezetedbe.
2. Sokszor halljuk, hogy a vaj és a margarin egészségtelen, de ez tévhit. A lényeg, hogy kis mennyiségben fogyasszuk, használjuk őket, és ha lehet, válasszunk csökkentett zsírtartalmú termékeket.
Ugyanez a helyzet a tejszínnel és a tejföllel is. Az előbbiből akár növényi eredetűt is használhatsz, az utóbbiból pedig keresd a csökkentett (12%-os) zsírtartalmú változatot, de választhatsz helyette joghurtot vagy kefirt is.
3. Az olajos magvak és a diófélék, bár jelentős mennyiségű zsírt tartalmaznak, nagyon egészségesek. Fogyassz belőlük kisebb adagokat: napi 10-15 g mandula például kifejezetten hasznos a szervezet számára!
4. A két leginkább zsírszegény főzési technika a párolás és a főzés, de a grillezés során is megspórolhatsz némi zsírt. A serpenyős sütéshez válassz jó minőségű, vastag, esetleg bordázott aljú teflonserpenyőt, illetve wokot, és mindig pontosan mérd ki a zsiradékot! Ha kenőecsetet használsz, biztos, hogy a lehető legkevesebb olaj kerül majd az edénybe.
5. A klasszikus rántás, azaz a zsiradék és liszt páros helyett használj étkezési keményítőt a sűrítéshez. A krémleveseknél nagyszerű megoldás a főtt burgonyával, sovány joghurttal való pépesítés/krémesítés.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.