A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Diéták

5 egyszerű zsírspóroló trükk a hétköznapokra

magok: mandula, mogyoró, dió, kesudió
A fogyókúra, illetve a karcsúság megőrzésének egyik titka, hogy kevesebb zsíros ételt fogyasztunk. A zsírszegényebb táplálkozáshoz adunk most néhány hasznos tippet.

1. A zsírfogyasztás elengedhetetlen , hiszen a zsírban oldódó vitaminok például csak így tudnak hasznosulni. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mennyiségben, illetve formában viszed be a szervezetedbe.

2. Sokszor halljuk, hogy a vaj és a margarin egészségtelen, de ez tévhit. A lényeg, hogy kis mennyiségben fogyasszuk, használjuk őket, és ha lehet, válasszunk csökkentett zsírtartalmú termékeket.
Ugyanez a helyzet a tejszínnel és a tejföllel is. Az előbbiből akár növényi eredetűt is használhatsz, az utóbbiból pedig keresd a csökkentett (12%-os) zsírtartalmú változatot, de választhatsz helyette joghurtot vagy kefirt is.

3. Az olajos magvak és a diófélék, bár jelentős mennyiségű zsírt tartalmaznak, nagyon egészségesek. Fogyassz belőlük kisebb adagokat: napi 10-15 g mandula például kifejezetten hasznos a szervezet számára!

4. A két leginkább zsírszegény főzési technika a párolás és a főzés, de a grillezés során is megspórolhatsz némi zsírt. A serpenyős sütéshez válassz jó minőségű, vastag, esetleg bordázott aljú teflonserpenyőt, illetve wokot, és mindig pontosan mérd ki a zsiradékot! Ha kenőecsetet használsz, biztos, hogy a lehető legkevesebb olaj kerül majd az edénybe.

5. A klasszikus rántás, azaz a zsiradék és liszt páros helyett használj étkezési keményítőt a sűrítéshez. A krémleveseknél nagyszerű megoldás a főtt burgonyával, sovány joghurttal való pépesítés/krémesítés.

Még több diétatipp és életmódtanács az eheti fanny magazinban! Keresd az újságárusoknál!

A 8 LEGHATÉKONYABB ZSÍRÉGETŐ TEA >>>
HOGYAN FOGYJON LE, AKI A HÁZIAS ÍZEKET, A MAGYAROS KONYHÁT SZERETI? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>>
A ZSÍR ÉS AZ OLAJ NEM ELLENSÉG - ÍGY HASZNÁLD HELYESEN! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.