Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Diéták

5 egyszerű zsírspóroló trükk a hétköznapokra

magok: mandula, mogyoró, dió, kesudió
A fogyókúra, illetve a karcsúság megőrzésének egyik titka, hogy kevesebb zsíros ételt fogyasztunk. A zsírszegényebb táplálkozáshoz adunk most néhány hasznos tippet.

1. A zsírfogyasztás elengedhetetlen , hiszen a zsírban oldódó vitaminok például csak így tudnak hasznosulni. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mennyiségben, illetve formában viszed be a szervezetedbe.

2. Sokszor halljuk, hogy a vaj és a margarin egészségtelen, de ez tévhit. A lényeg, hogy kis mennyiségben fogyasszuk, használjuk őket, és ha lehet, válasszunk csökkentett zsírtartalmú termékeket.
Ugyanez a helyzet a tejszínnel és a tejföllel is. Az előbbiből akár növényi eredetűt is használhatsz, az utóbbiból pedig keresd a csökkentett (12%-os) zsírtartalmú változatot, de választhatsz helyette joghurtot vagy kefirt is.

3. Az olajos magvak és a diófélék, bár jelentős mennyiségű zsírt tartalmaznak, nagyon egészségesek. Fogyassz belőlük kisebb adagokat: napi 10-15 g mandula például kifejezetten hasznos a szervezet számára!

4. A két leginkább zsírszegény főzési technika a párolás és a főzés, de a grillezés során is megspórolhatsz némi zsírt. A serpenyős sütéshez válassz jó minőségű, vastag, esetleg bordázott aljú teflonserpenyőt, illetve wokot, és mindig pontosan mérd ki a zsiradékot! Ha kenőecsetet használsz, biztos, hogy a lehető legkevesebb olaj kerül majd az edénybe.

5. A klasszikus rántás, azaz a zsiradék és liszt páros helyett használj étkezési keményítőt a sűrítéshez. A krémleveseknél nagyszerű megoldás a főtt burgonyával, sovány joghurttal való pépesítés/krémesítés.

Még több diétatipp és életmódtanács az eheti fanny magazinban! Keresd az újságárusoknál!

A 8 LEGHATÉKONYABB ZSÍRÉGETŐ TEA >>>
HOGYAN FOGYJON LE, AKI A HÁZIAS ÍZEKET, A MAGYAROS KONYHÁT SZERETI? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>>
A ZSÍR ÉS AZ OLAJ NEM ELLENSÉG - ÍGY HASZNÁLD HELYESEN! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.