Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Diéták

Így készítsd el a zöldségeket, ha fogyni szeretnél - 3 szuper tipp!

zöldség
Ha odafigyelsz a súlyodra, és szeretnéd, hogy minél egészségesebb étel kerüljön az asztalra, természetes, hogy a sok-sok zöldséget fogyasztasz. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el, hogy minél több értékes vitamin- és ásványi anyag maradjon bennük!

1. Gőz fölött párolás

A zöldségfélét tedd lyukacsos fenekű edénybe. Egy fazékban forralj vizet, majd tedd fölé a zöldséges edényt. Így a vízgőzben fog megpárolódni az étel, megtartva értékes tápanyagait, vitaminjait. Ehhez hasonló módszer, ha a zöldséget alufóliába csomagolva egy kis víz vagy leves hozzáadásával tepsire téve a sütőben is meg lehet párolni.

2. Blansírozás

A kiválasztott zöldséget rövid időre dobd lobogva forró vízbe, majd vedd ki, és merítsd nagyon hideg vízbe. Ez a módszer remek például a paradicsom elkészítéséhez, hiszen így a héja is könnyen lejön.

3. Grillezés

Tökéletes módszer például a cukkini, a padlizsán, a gomba, a hagyma elkészítéséhez. Ha grillsütőben vagy sütőben történik, helyezd a zöldségeket nagyjából 10-15 cm távolságra a hőforrástól, hogy szépen megpiruljon, és közben meg is puhuljon. Érdemes a zöldségeket előre bepácolni, fűszerezni.

ÉTKEZZ OKOSAN! MILYEN, ÉS MENNYI ZÖLDSÉGET, GYÜMÖLCSÖT EGYÜNK?>>>

KEVESEBB VÖRÖS HÚS, TÖBB ZÖLDSÉG! - EZZEL AZ ÉTRENDDEL MENTHETJÜK MEG A FÖLDET>>>

ZÖLDSÉG, VAGY GYÜMÖLCS? EZ A KVÍZ NEM IS ANNYIRA KÖNNYŰ!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.