Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Diéták

Így készítsd el a zöldségeket, ha fogyni szeretnél - 3 szuper tipp!

zöldség
Ha odafigyelsz a súlyodra, és szeretnéd, hogy minél egészségesebb étel kerüljön az asztalra, természetes, hogy a sok-sok zöldséget fogyasztasz. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el, hogy minél több értékes vitamin- és ásványi anyag maradjon bennük!

1. Gőz fölött párolás

A zöldségfélét tedd lyukacsos fenekű edénybe. Egy fazékban forralj vizet, majd tedd fölé a zöldséges edényt. Így a vízgőzben fog megpárolódni az étel, megtartva értékes tápanyagait, vitaminjait. Ehhez hasonló módszer, ha a zöldséget alufóliába csomagolva egy kis víz vagy leves hozzáadásával tepsire téve a sütőben is meg lehet párolni.

2. Blansírozás

A kiválasztott zöldséget rövid időre dobd lobogva forró vízbe, majd vedd ki, és merítsd nagyon hideg vízbe. Ez a módszer remek például a paradicsom elkészítéséhez, hiszen így a héja is könnyen lejön.

3. Grillezés

Tökéletes módszer például a cukkini, a padlizsán, a gomba, a hagyma elkészítéséhez. Ha grillsütőben vagy sütőben történik, helyezd a zöldségeket nagyjából 10-15 cm távolságra a hőforrástól, hogy szépen megpiruljon, és közben meg is puhuljon. Érdemes a zöldségeket előre bepácolni, fűszerezni.

ÉTKEZZ OKOSAN! MILYEN, ÉS MENNYI ZÖLDSÉGET, GYÜMÖLCSÖT EGYÜNK?>>>

KEVESEBB VÖRÖS HÚS, TÖBB ZÖLDSÉG! - EZZEL AZ ÉTRENDDEL MENTHETJÜK MEG A FÖLDET>>>

ZÖLDSÉG, VAGY GYÜMÖLCS? EZ A KVÍZ NEM IS ANNYIRA KÖNNYŰ!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.