Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Diéták

Nem csak finom, a fogyásban is segít az eper, ha így fogyasztod

Nem kell a drasztikus eper-monodiétát követnünk ahhoz, hogy fogyjunk a zamatos szezonális gyümölcs segítségével.

Az eper, a többi bogyós gyümölcshöz hasonlóan, alacsony kalóriatartalmú, alig tartalmaz szénhidrátot és zsírt, rosttartalma viszont magas, ezért jól eltelít. Remek antioxidánsforrás, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.

Az eper önmagában fogyasztva, desszertként, de még salátákban is támogatja a fogyást (Fotó: Shutterstock)
Az eper önmagában fogyasztva, desszertként, de még salátákban is támogatja a fogyást (Fotó: Shutterstock)

Eper reggel, délben, este… de főleg nasira

A diétás étrendben is van helye a nassolásnak, csak nem mindegy, mit fogyasztunk, ha ránk tör az édesség utáni vágy. A legjobban akkor járunk el, ha mondjuk egy tábla csokoládé elfogyasztása helyett egy tál friss, zamatos eperrel csillapítjuk a sóvárgást.

Az eper önmagában fogyasztva is isteni nasi, de készíthetünk belőle turmixot, keverhetjük natúr joghurtba, sőt, túróval és egy kis édesítőszerrel is fogyaszthatjuk, így már komplett desszert lesz belőle – és még mindig jobb választás, mint bármilyen bolti édesség.

A reggeli zabkását is feldobhatjuk néhány szem eperrel, vagy készíthetünk belőle zabpelyhes sütit, ami szintén remek napindító. Íme, a recept!

Epres-zabpelyhes sütemény>>>

Epres-zabpelyhes sütemény (Fotó: Mindmegette)
Epres-zabpelyhes sütemény (Fotó: Mindmegette)

Ebédre és vacsorára is fogyaszthatunk epret, mert a salátákhoz is illik a gyümölcs frissítő íze. Jó párost alkot az eper a spenóttal, a rukkolával, a kecskesajttal, a kéksajttal vagy például a dióval. Az ezekből összeállított salátát balzsamecettel meglocsolva finom, laktató, de diétás fogást kapunk.


Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.