Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A terhességem során felszedtem 30 kilót, amit most nem tudok leadni. Hogyan kellene étkeznem, hogy egészséges maradjak? Erre kérdésre válaszol most a Mindmegette dietetikus szakértője, Somogyi-Kovács Anita.

A terhességem során felszedtem 30 kilót, amit most nem tudok leadni. Hogyan kellene étkeznem, hogy egészséges maradjak? (névetelen SMS kérdés)

Ha még szoptatsz, mindenképpen keress fel egy dietetikus kollégát! Kérdéses, hogy a terhesség alatt esetleg nem történt-e valamilyen hormonális változás a szervezetedben, ami a hízás hátterében állhat. Ennek utána kell járni.

Addig is azt javaslom, kezdj el napi rendszerességgel 30-40 percet mozogni.

Fontos a napi 2 liternyi, jó minőségű ivóvíz elfogyasztása és a zsiradékbevitel csökkentése (sovány húsok, tejtermékek, zsiradék nélküli elkészítési módok) is.

Elegendő naponta 30-40 dkg friss gyümölcs, de a főétkezéseknél mindig legyen zöldség az asztalon!

A reggelihez és a vacsorához fogyassz legalább 15-20 dkg friss paradicsomot, paprikát, hagymát, uborkát. Ebédre vagy zöldséglevest és a 2. fogáshoz savanyúságot, vagy habart főzeléket és natúr feltétet egyél.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.