Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A terhességem során felszedtem 30 kilót, amit most nem tudok leadni. Hogyan kellene étkeznem, hogy egészséges maradjak? Erre kérdésre válaszol most a Mindmegette dietetikus szakértője, Somogyi-Kovács Anita.

A terhességem során felszedtem 30 kilót, amit most nem tudok leadni. Hogyan kellene étkeznem, hogy egészséges maradjak? (névetelen SMS kérdés)

Ha még szoptatsz, mindenképpen keress fel egy dietetikus kollégát! Kérdéses, hogy a terhesség alatt esetleg nem történt-e valamilyen hormonális változás a szervezetedben, ami a hízás hátterében állhat. Ennek utána kell járni.

Addig is azt javaslom, kezdj el napi rendszerességgel 30-40 percet mozogni.

Fontos a napi 2 liternyi, jó minőségű ivóvíz elfogyasztása és a zsiradékbevitel csökkentése (sovány húsok, tejtermékek, zsiradék nélküli elkészítési módok) is.

Elegendő naponta 30-40 dkg friss gyümölcs, de a főétkezéseknél mindig legyen zöldség az asztalon!

A reggelihez és a vacsorához fogyassz legalább 15-20 dkg friss paradicsomot, paprikát, hagymát, uborkát. Ebédre vagy zöldséglevest és a 2. fogáshoz savanyúságot, vagy habart főzeléket és natúr feltétet egyél.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.