Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Durva! Ezért ne egyél a repülős ételekből!

Légikísérő légiutas-kísérő stewardess /Fotó: Shutterstock
A légiutas-kísérők sokszor a saját ételüket viszik magukkal a repülőutakra, és téged is erre buzdítanak!

A légiutas-kísérők sok trükköt ismernek, amikkel tökéletessé tehetik az utazás élményét majd 10 ezer méter magasan. Egyikük most elmesélte, miért is viszik magukkal a dolgozók a saját ételüket a gép fedélzetére.

,,Az étel, amit a tálcádon kapsz, nem konyhában készül, hanem egy erre a célra kifejleszetett üzemben, és nem ritka, hogy 12 órával vagy akár napokkal előbb rakják össze, mielőtt egy-egy járat felszállt volna" - magyarázta az egyik dolgozó.

,,A rántotta és az omlett például tojás és mindenféle helyettesítőszerek keveréke. Azok pedig, akik azt hiszik, hogy a gyümölcs a legegészségesebb választás a repülőn, tévednek. A gyümölcsöket ugyanis - bármennyire tűnnek frissnek - órákkal az indulás előtt vágják fel."

Persze, az utasok máshogy érzik az ízeket a repülőkön uralkodó nyomás miatt, éppen ezért a légitársaságok általában fűszerekkel, sóval és zsírral turbózzák fel a fogásokat. A légiutaskísérők szerint az gondolkodik jól, aki a még felszállás előtt beszerzi magának az ételt. Mivel erre sokszor nincs lehetőség, ezért a megkérdezett légiutaskísérő két ételt emelt ki, amit lelkiismeret-furdalás nélkül megehetünk.

Az egyik a kenyér, a másik a pörkölt. A kenyeret általában a repülés napján készítik, így az a legfrissebb étel, amit a repülőn enni lehet. A pörköltet pedig azért emelte ki a légiutaskísérő, mert az nem szárad ki, és újramelegítve is hasonló ízélményt ad, mint a friss.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.