Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Egészséges

5 csírafajta, amit érdemes sűrűn enned!

csíra
Rendkívül magas vitamintartalmuk miatt érdemes minél többször beiktatni az étrendünkbe a csírákat, amelyek nem csak kitűnő tápanyagforrást jelentenek, hanem kifejezetten finomak is.
1. A búzacsíra

…a sejtek megújulását segíti, klorofill tartalma a vér oxigénellátását segíti. A búzacsíra jótékonyan hat a vérnyomásra, a vércukor szinten tartására egyaránt. Erősíti az immunrendszert és közismert a porcerősítő tulajdonsága is.

Avokádó joghurtos csírával >>>

Acsírákhoz hasonlóan rengeteg jó tulajdonsága és karakteres íze van a zsázsának
Acsírákhoz hasonlóan rengeteg jó tulajdonsága és karakteres íze van a zsázsának
2. A zabcsíra

Rendkívüli a B- és E-vitamintartalma, amellyel az idegrendszer gondtalan működését javítja. Az E-vitamin tartalma miatt pedig ragyogóbbá teszi a hajat és a bőrt.

Készíts omlettet csírával, így >>>

3. A lencsecsíra

Az étkezések után fellépő vércukorszint-emelkedést csökkenti a lencsecsíra Mézga-és pektintartalma miatt. Ezért cukorbetegeknek kitűnő választás minél több fogyasztása. Emellett a magnézium-, vas, cink- és krómtartalma magas!

Csírás ázsiai saláta receptünket itt találod >>>

Mindig nyersen fogyasszuk a csírákat, hogy semmit se veszítsenek tápértékükből!
Mindig nyersen fogyasszuk a csírákat, hogy semmit se veszítsenek tápértékükből!
4. Napraforgómag csíra

A diétázók csírája, mert magas rosttartalma helyreállítja a bélflórát, méregtelenítő, tisztító és vízhajtó hatású. Nyugtatja az idegrendszert, magas foszfortartalma pedig segíti a zsírok és szénhidrátok emésztését.

Retekcsírás saláta elkészítését itt találod >>>

5. Retekcsíra

Természetes antibiotikumnak is hívják a retekcsírát, mert tisztítja a légzőszerveket, gyógyítja a húgyúti megbetegedéseket, a vesét. Tisztítja a vért, ezáltal csökkenti a pattanásokat, szebbé teszi a bőrt. Immunerősítő hatású, tavasszal, esős időben szinte kötelező lenne fogyasztanunk.

Életerő csírákból - olvass tovább itt >>>

A kis retekcsírákban nagyon intenzíven érezhető a retek csípőssége
A kis retekcsírákban nagyon intenzíven érezhető a retek csípőssége
Csíranevelés házilag

Az otthon nevelt csíra olcsó, friss és garantáltan vegyszermentes, ráadásul ezek a kis bébinövények koncentráltan tartalmazzák mindazokat a jótékony hatású tápanyagokat, amelyek később majd a teljes növényben oszlanak szét. Rengeteg vitamin (A-, B-, C-, D-, E-, K- és U-vitamin), valamint hasznos ásványi anyag van bennük, sőt természetes forrásai a kalciumnak, káliumnak, nátriumnak, foszfornak, szelénnek és magnéziumnak. Lúgosítanak, megkönnyítik az emésztést, de gyulladáscsökkentő, csonterősítő és idegnyugtató hatásuk is ismert.

Egészségmegőrző tippekért nézz körül itt >>>

Ma már nagyobb üzletekben vagy bioboltokban sokféle csírát találunk, érdemes kipróbálni mindet!
Ma már nagyobb üzletekben vagy bioboltokban sokféle csírát találunk, érdemes kipróbálni mindet!
Így csináld!

A bioboltokban ezernyi kellék és segédeszköz kapható a csíráztatáshoz, de a legegyszerűbb, ha fogunk egy kicsi befőttesüveget, beletesszük a magvakat, és egy éjszakára beáztatjuk őket. Másnap az üveg száját tüllel (vagy két rétegbe hajtott szúnyoghálóval) bekötjük, a magokat átöblítjük, kicsit összerázzuk. Ezt a folyamatot naponta kétszer addig ismételjük, ameddig a boltban kaphatóhoz hasonló méretű csíráink nem növekednek.

Csírával készült receptjeinket itt találod >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.