…a sejtek megújulását segíti, klorofill tartalma a vér oxigénellátását segíti. A búzacsíra jótékonyan hat a vérnyomásra, a vércukor szinten tartására egyaránt. Erősíti az immunrendszert és közismert a porcerősítő tulajdonsága is.
Avokádó joghurtos csírával >>>
Rendkívüli a B- és E-vitamintartalma, amellyel az idegrendszer gondtalan működését javítja. Az E-vitamin tartalma miatt pedig ragyogóbbá teszi a hajat és a bőrt.
Készíts omlettet csírával, így >>>
Az étkezések után fellépő vércukorszint-emelkedést csökkenti a lencsecsíra Mézga-és pektintartalma miatt. Ezért cukorbetegeknek kitűnő választás minél több fogyasztása. Emellett a magnézium-, vas, cink- és krómtartalma magas!
Csírás ázsiai saláta receptünket itt találod >>>
A diétázók csírája, mert magas rosttartalma helyreállítja a bélflórát, méregtelenítő, tisztító és vízhajtó hatású. Nyugtatja az idegrendszert, magas foszfortartalma pedig segíti a zsírok és szénhidrátok emésztését.
Retekcsírás saláta elkészítését itt találod >>>
Természetes antibiotikumnak is hívják a retekcsírát, mert tisztítja a légzőszerveket, gyógyítja a húgyúti megbetegedéseket, a vesét. Tisztítja a vért, ezáltal csökkenti a pattanásokat, szebbé teszi a bőrt. Immunerősítő hatású, tavasszal, esős időben szinte kötelező lenne fogyasztanunk.
Életerő csírákból - olvass tovább itt >>>
Az otthon nevelt csíra olcsó, friss és garantáltan vegyszermentes, ráadásul ezek a kis bébinövények koncentráltan tartalmazzák mindazokat a jótékony hatású tápanyagokat, amelyek később majd a teljes növényben oszlanak szét. Rengeteg vitamin (A-, B-, C-, D-, E-, K- és U-vitamin), valamint hasznos ásványi anyag van bennük, sőt természetes forrásai a kalciumnak, káliumnak, nátriumnak, foszfornak, szelénnek és magnéziumnak. Lúgosítanak, megkönnyítik az emésztést, de gyulladáscsökkentő, csonterősítő és idegnyugtató hatásuk is ismert.
Egészségmegőrző tippekért nézz körül itt >>>
A bioboltokban ezernyi kellék és segédeszköz kapható a csíráztatáshoz, de a legegyszerűbb, ha fogunk egy kicsi befőttesüveget, beletesszük a magvakat, és egy éjszakára beáztatjuk őket. Másnap az üveg száját tüllel (vagy két rétegbe hajtott szúnyoghálóval) bekötjük, a magokat átöblítjük, kicsit összerázzuk. Ezt a folyamatot naponta kétszer addig ismételjük, ameddig a boltban kaphatóhoz hasonló méretű csíráink nem növekednek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.