A színekre sokféle rendszer épül, ami nem véletlen, ugyanis különböző energiájuk, hangulatuk és hatásuk van. Létezik egy úgynevezett színdiéta is, a módszer arra szolgál, hogy színek energiáját kihasználva, sok zöldség és gyümölcs segítségével szabaduljunk meg pár kilótól.
A színdiéta ad egyfajta tudatosságot is, hogy jobban figyelj arra, milyen (színű) ételeket fogyasztasz és hogyan kombinálod ezeket. Mi most diétától függetlenül felosztottunk néhány ételt színek szerint és eláruljuk nektek a jótékony hatásaikat. A citromsárgával és a zölddel már foglalkoztunk, most pedig a piros következik.
A piros az egyik leginkább figyelemfelkeltő szín. Az erő, a hatalom, és a tűz jelképe. Aktív és életigenlő, biztonságérzetet ad, szenvedélyessé tesz és feltölt energiával. Ezekhez kapcsolódik a piros színű ételek egészségre gyakorolt hatása is.
Tele van vitaminnal és más fontos növényi vegyületekkel. Serkenti a vérkeringést és fokozza a méregtelenítő folyamatokat. Remek C- és E-vitamin forrás és kitűnő vértisztító is. Csökkenti a szívbetegségek, a kötőszöveti gyulladások, az agyér-elmeszesedés és a rák kialakulásának kockázatát. Ezek mellett pedig bőrfiatalító hatása is van.
A paradicsom a magas likopin tartalmának köszönhetően segít a daganatos betegségek kialakulása elleni védekezésben. Ráadásul igazán magas a C-vitamin tartalma is. Érdemes nem csak nyersen, hanem főzve is gyakran fogyasztani, ugyanis főzve sokkal nagyobb a tápértéke.
A piros alma rendkívül jó hatással van az emésztésre, foszfor- és almasav tartalmánál fogva pedig segíti az agy, a vese és a máj működését. Napi egy alma elfogyasztása hozzájárul a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, így csökkenti a szívbetegségek és szívrohamok fő rizikófaktorát. Piktinanyaga segíti kiüríteni a szervezetben felhalmozódott ólmot, higanyt és más mérgező nehézfémeket.
A gyümölcsök között a gránátalma az egyik legerősebb antioxidáns, emellett kiváló gyulladás gátló tulajdonsággal is rendelkezik. A benne található A- és C-vitamin, gyorsan felszívódnak, hogy erősítsék a szervezet védekező rendszerét. A bőr rugalmasságát is segít megóvni, mert jelentős mennyiségben tartalmaz polifenolokat . A fogyasztása csökkenti az újszülötteknél kialakuló oxigénhiányos agysérülések számát, ezért kismamaként különösen ajánlott a fogyasztása.
Az ókori népek lázcsillapításra és a szoptató anyukák tejtermelésének növelésére használták. Kiváló vízhajtó hatással is rendelkezik, és segíti az emésztést. Ezek mellett pedig jó hatással van a veseműködésre is. Nyáron hozzájárul az optimális folyadékpótláshoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.