Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Ezekben az apró magvakban rengeteg energia és hasznos tápanyag rejtőzik, ezért érdemes minden nap belecsempészni az étrendünkbe - megmutatjuk hogyan!
Lenmag

Nem csak a müzlikeverék lesz finomabb tőle! Egészben meghintheted vele a pogácsa vagy a házi kenyér tetejét, őrölve pedig a palacsinta, a piskóta vagy a lepény tésztájába is beleszórhatod. A lenmagos finomságok csökkentik a koleszterinszintet, és a gyomornak is jót tesznek.

A lenmagot érdemes összetörni fogyasztás előtt, mert így a mag belsejében rejtőző fontos hatóanyagokhoz is hozzájuthatunk
A lenmagot érdemes összetörni fogyasztás előtt, mert így a mag belsejében rejtőző fontos hatóanyagokhoz is hozzájuthatunk
Ánizsmag

Ha zúzva vagy őrölve akarod felhasználni, frissen add az ételhez, mert hamar elveszti az aromáját. A főzelékekhez és a sós süteményekhez is passzol.

Szezámmag

Az egyszerű, friss salátakeveréket fél evőkanálnyi szezámmaggal vagy annak olajával valódi ínyencséggé varázsolhatod! Belevegyítheted még a panírba, de gazdagíthatod vele a halételeket és a különféle tésztasalátákat is.

Párolt zöldbab vajasan, pirított fenyőmaggal és parmezánnal - egyszerű, mediterrán változat
Párolt zöldbab vajasan, pirított fenyőmaggal és parmezánnal - egyszerű, mediterrán változat
Fenyőmag

A mediterrán konyha egyik kedvenc hozzávalója, a benne lévő omega-3 zsírsavak miatt igen egészséges. Többek között fontos kelléke a pestónak, de pirítva adhatod a hagymaleveshez, vagy a vadhúsokra is rászórhatod.

Napraforgómag

Akárcsak a többi magvat, ezt is belekeverheted a friss salátákba, de szórhatod zöldségkrémlevesekbe és pogácsák tetejére. Jó, ha tudod, hogy ennek a magnak is magas a kalóriatartalma.

MÁK

Az Ázsiából származó növény gubójának szemeit darálva a kuglóf, porcukorral vegyítve pedig a palacsinta tésztájába is belekeverheted. A mákfelfújt szintén ízletes, ahogy a házilag készített mákfagyival is biztosan elkápráztatod majd a vendégeidet!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.