Kozáksapka recept
Kozáksapka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Ezekben az apró magvakban rengeteg energia és hasznos tápanyag rejtőzik, ezért érdemes minden nap belecsempészni az étrendünkbe - megmutatjuk hogyan!
Lenmag

Nem csak a müzlikeverék lesz finomabb tőle! Egészben meghintheted vele a pogácsa vagy a házi kenyér tetejét, őrölve pedig a palacsinta, a piskóta vagy a lepény tésztájába is beleszórhatod. A lenmagos finomságok csökkentik a koleszterinszintet, és a gyomornak is jót tesznek.

A lenmagot érdemes összetörni fogyasztás előtt, mert így a mag belsejében rejtőző fontos hatóanyagokhoz is hozzájuthatunk
A lenmagot érdemes összetörni fogyasztás előtt, mert így a mag belsejében rejtőző fontos hatóanyagokhoz is hozzájuthatunk
Ánizsmag

Ha zúzva vagy őrölve akarod felhasználni, frissen add az ételhez, mert hamar elveszti az aromáját. A főzelékekhez és a sós süteményekhez is passzol.

Szezámmag

Az egyszerű, friss salátakeveréket fél evőkanálnyi szezámmaggal vagy annak olajával valódi ínyencséggé varázsolhatod! Belevegyítheted még a panírba, de gazdagíthatod vele a halételeket és a különféle tésztasalátákat is.

Párolt zöldbab vajasan, pirított fenyőmaggal és parmezánnal - egyszerű, mediterrán változat
Párolt zöldbab vajasan, pirított fenyőmaggal és parmezánnal - egyszerű, mediterrán változat
Fenyőmag

A mediterrán konyha egyik kedvenc hozzávalója, a benne lévő omega-3 zsírsavak miatt igen egészséges. Többek között fontos kelléke a pestónak, de pirítva adhatod a hagymaleveshez, vagy a vadhúsokra is rászórhatod.

Napraforgómag

Akárcsak a többi magvat, ezt is belekeverheted a friss salátákba, de szórhatod zöldségkrémlevesekbe és pogácsák tetejére. Jó, ha tudod, hogy ennek a magnak is magas a kalóriatartalma.

MÁK

Az Ázsiából származó növény gubójának szemeit darálva a kuglóf, porcukorral vegyítve pedig a palacsinta tésztájába is belekeverheted. A mákfelfújt szintén ízletes, ahogy a házilag készített mákfagyival is biztosan elkápráztatod majd a vendégeidet!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.