1. Nincs permetszer!
A bio-termékek esetében a növénytermesztés, illetve állattartás, a termék előállítása során a gazdálkodók, termelők és a gyártók nem használnak semmilyen mérgező permetszert, génmanipulált szaporítóanyagot, tartósítószert, adalékanyagot - azaz a bio-élemiszer és bio-élelmi anyag kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz.
2. természetes megoldás?
Ez pedig úgy valósítható meg, hogy például a növényi kártevőket természetes eredetű szerrel permetezik, vagy kézzel szedik össze. Az állatokat csak szennyeződésmentes területen legeltetik vagy etetik, a terméket pedig szigorúan csak természetes alapanyagokból állítják elő.
3. Mitől más a bio élelmiszer?
Ezek az élelmiszerek több vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaznak, mint a mesterségesen védett, dúsított talajban termett alapanyagok, azt azonban fontos tudni, hogy konkrét energiatartalmuk-kalóriaértékük ugyanannyi, mint a „hagyományos” élelmiszereké.
4. Ez nem játék!
A forgalomban lévő bio termékek többsége szigorú ellenőrzésen esik át, melyek során ellenőrzik a termesztés és a gazdálkodás körülményeit. Növényeknél fontos, hogy permetezés helyett mechanikus úton távolítsák el a kártevőket, állatok esetében pedig kizárólag szerves tápok engedélyezettek.
5. Ezért válaszd a minőségi bio termékeket!
Számos kutatás kimutatta, hogy a legtöbb civilizációs betegség hátterében a helytelen táplálkozás során az emberi szervezetben felhalmozódott toxikus anyagok is állhatnak (például a nem engedélyezett vagy betiltott tartósítószerek, adalékanyagok használata). Így - ha ezekre is figyelni szeretnénk – érdemes minél több bio-terméket fogyasztanunk, ha egészségesek szeretnénk maradni.
6. Egészségesebb? Igen!
Egy kutatás során azt elemezték, hogy a bio gyümölcsök és ételek egészségesebbek lehetnek-e, mint a hagyományos ételek. A kutatás során összehasonlították az organikus paradicsomokat azokkal a zöldségekkel, amelyeket hagyományos körülmények között termesztettek. Az eredmények szerint a bio zöldség majdnem kétszer többet tartalmaz az egyik antioxidánsból, a flavonoidokból.
7. Miért jó mindez?
A flavonoidok antioxidánsként hatnak a sejtek belsejében és a sejtek körüli vizes részekben, valamint a vérben, ezzel gátolják a szervezetben lejátszódó káros folyamatokat. A flavonoidok csökkentik a vérnyomást és a szívbetegségek kialakulásának esélyét. A flavonoidok szintje amiatt lehet eltérő, mert a bio körülmények között termesztett zöldségeknél nem használnak olyan trágyát, amely nitrogént is tartalmaz. A kutatók kiemelték: a túltrágyázás csökkenti a flavonoidokat arányát az ételekben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.