A zsíros, fűszeres ételek, mint például a rántott csirke is, lassan emészthetők, ezért könnyen puffadást okozhatnak. A sült ételekben sok a telített zsír, ez megterheli az emésztést, a gyomrot, a beleket egyaránt. A puffadás mellett hányinger és hasmenés is előfrodulhat azoknál, akik érzékenyebbek.
A csirkemell ugyan alacsony kalóriatartalmú, fehérjében pedig gazdag, éppen ezért fogyókúrához is ajánlott hús, de a sült csirke több kalóriát tartalmaz, mint egy sima natúr csirkemell szelet. Ha a hússzeletet olajban, vagy zsírban sütjük, akkor az felveszi, magába szívja a zsiradékot. Ez pedig nemcsak súlygyarapodáshoz vezethet, hanem rossz hatással lehet a szív-és érrenddszer működésére is. Mellesleg sokan elcsábulnak, hogy ha gyorsétteremben esznek rántott csirkehúst, akkor krumplit kérnek mellé, vagy hamburger zsemlében fogyasszák el. Ezek az ételek szintén nyomot hagynak a hasi zsírpárnánkon.
Megettél egy adag fűszeres, rántott csirkeszárnyat, majd azt érzed, hogy fáradt vagy? A szerotonin, más néven örömhormon felel azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A szerotonint főként a gyomor-bél rendszer állítja elő. Ha sok olajban sült húst eszünk, akkor az emésztőrendszerünk a már fent említett problémákkal küzdhet. A gyulladt bélrendszer pedig gátolhatja az örömhormon előállítását.
Drámaian hangzik, de egy 2019-ben közzétett tanulmány szerint azoknál az 50-80 közti nőknél, akik naponta ettek rántott ételt, 13%-kal nagyobb eséllyel haltak meg idő előtt, mint azok, akik kevesebbszer fogyasztottak olajban sült csirkét. A tanulmány szerint a rántott ételek rendszeres fogyasztása összefüggésben van a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a kettes típusú diabétesz kialakulásával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.