Bizonyos tápanyagok nehezen vagy egyáltalán nem szívódnak fel maguktól, ezért szervezetünknek segítségre van szüksége emésztésükhöz. Ez a segítség pedig gyakran egy másik élelmiszertől érkezik.
Egy friss tanulmány szerint a salátához adott tojás még inkább elősegíti a zöldségekben található karotinoidok felszívódását. Ennek az összetevőnek köszönhető a zöldségfélék tápértéke, ezenfelül pedig tele van antioxidánsokkal.
Az erre vonatkozó tanulmány kevesebb embert vont be a kísérletbe, ám a résztvevők közül az avokádós burgert fogyasztók kevesebb gyomorégést tapasztaltak, továbbá kisebb mértékben jelentkeztek náluk érösszehúzódások, mint az avokádót nélkülöző társaiknál.
Egy tanulmány megállapította, hogy a jótékony hatásáról híres, sokszor csodaszerként emlegetett kurkuma fogyasztása kimutathatatlan a vérünkben. Fekete borssal párosítva viszont sokkal hatékonyabban képes felszívódni.
A paradicsom és a brokkoli összetevői külön-külön is rákmegelőző hatásúak, ám párosítva még erősebb kombinációt alkotnak: pozitív hatásuk együtt jócskán felerősödik.
A zöld tea már önmagában is tele van antioxidánsokkal, ám kedvező élettani hatását még inkább növeli a hozzáadott citromlé. Sokan szeretik is citromlével ízesíteni a zöld teájukat, nem véletlenül: a citrom megőrzi a zöld tea katekin tartalmának 80 %-át. A katekinok - azaz antioxidánsok - nagyon jól érzik magukat az olyan savas környezetben, mint amilyen a citrom leve.
Egy nemrégiben napvilágot látott tanulmány szerint az elfogyasztott vasnak csupán 15%-át veszi be a szervezetünk. A kutatók szerint viszont az olyan magas C-vitamin tartalmú ételek, mint a narancs, elősegíthetik a spenótban is természetesen fellelhető vas felszívódását.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.