Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mivel a tojás rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, ezért különösen egészséges a rendszeres fogyasztása. A legjobb hatás érdekében azonban egyáltalán nem mindegy, hogy kemény vagy lágy tojás kerül a tányérra. Nézzük, miért!

Ahhoz, hogy a tojásban lévő tápanyagok a lehető leghatékonyabban hasznosuljanak, nagyon is számít, hogyan készítjük el. Például érdemes tudni, hogy a főtt tojás D-vitamin tartalma háromszor akkora, mint a rántottának vagy a tükörtojásnak.

főtt tojás
A főtt tojás rendkívül gazdag D-vitaminban
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Jót tesz az emésztésnek

Bár a lágy tojást könnyebb megemészteni, a szalmonellaveszély miatt sokan tartanak tőle. A szakérők ezért azt javasolják, hogy mindig megbízható forrásból vásároljunk tojást. 

Így készítve a legegészségesebb

De mit válaszolnak arra a kérdésre a szakemberek, hogy a tojás melyik változata a legegészségesebb? Nos, erre a válasz, a buggyantott tojás. Mivel ilyenkor viszonylag rövid ideig éri hőhatás a tojást, ezért buggyantva marad meg benne a legtöbb tápanyag, illetve a tojásban található koleszterin is kevésbé oxidálódik a pár perces főzés során – írja a Diéta és Fitnesz
Azt azért fontos hozzátenni, hogy nem kell félni a tojás koleszterintartalmától, ugyanis ez a vegyület nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, mely azt saját maga is előállítja; koleszterinszegény étrend esetén fokozott mértékben.

Buggyantott tojás
A buggyantott tojás nemcsak nagyon finom, hanem rendkívül egészséges is
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Ezért fogyaszd rendszeresen!

A tojás az egyik legjobb fehérjeforrás, emellett antioxidánsban is gazdag, valamint nátriumot, káliumot, foszfort, továbbá A-, D-, K- és E-vitamint is tartalmaz. Éppen ezért érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen tojásból készül az egyik legegészségesebb reggeli. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.