Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mivel a tojás rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, ezért különösen egészséges a rendszeres fogyasztása. A legjobb hatás érdekében azonban egyáltalán nem mindegy, hogy kemény vagy lágy tojás kerül a tányérra. Nézzük, miért!

Ahhoz, hogy a tojásban lévő tápanyagok a lehető leghatékonyabban hasznosuljanak, nagyon is számít, hogyan készítjük el. Például érdemes tudni, hogy a főtt tojás D-vitamin tartalma háromszor akkora, mint a rántottának vagy a tükörtojásnak.

főtt tojás
A főtt tojás rendkívül gazdag D-vitaminban
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Jót tesz az emésztésnek

Bár a lágy tojást könnyebb megemészteni, a szalmonellaveszély miatt sokan tartanak tőle. A szakérők ezért azt javasolják, hogy mindig megbízható forrásból vásároljunk tojást. 

Így készítve a legegészségesebb

De mit válaszolnak arra a kérdésre a szakemberek, hogy a tojás melyik változata a legegészségesebb? Nos, erre a válasz, a buggyantott tojás. Mivel ilyenkor viszonylag rövid ideig éri hőhatás a tojást, ezért buggyantva marad meg benne a legtöbb tápanyag, illetve a tojásban található koleszterin is kevésbé oxidálódik a pár perces főzés során – írja a Diéta és Fitnesz
Azt azért fontos hozzátenni, hogy nem kell félni a tojás koleszterintartalmától, ugyanis ez a vegyület nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, mely azt saját maga is előállítja; koleszterinszegény étrend esetén fokozott mértékben.

Buggyantott tojás
A buggyantott tojás nemcsak nagyon finom, hanem rendkívül egészséges is
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Ezért fogyaszd rendszeresen!

A tojás az egyik legjobb fehérjeforrás, emellett antioxidánsban is gazdag, valamint nátriumot, káliumot, foszfort, továbbá A-, D-, K- és E-vitamint is tartalmaz. Éppen ezért érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen tojásból készül az egyik legegészségesebb reggeli. 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.