Ahhoz, hogy a tojásban lévő tápanyagok a lehető leghatékonyabban hasznosuljanak, nagyon is számít, hogyan készítjük el. Például érdemes tudni, hogy a főtt tojás D-vitamin tartalma háromszor akkora, mint a rántottának vagy a tükörtojásnak.
Bár a lágy tojást könnyebb megemészteni, a szalmonellaveszély miatt sokan tartanak tőle. A szakérők ezért azt javasolják, hogy mindig megbízható forrásból vásároljunk tojást.
De mit válaszolnak arra a kérdésre a szakemberek, hogy a tojás melyik változata a legegészségesebb? Nos, erre a válasz, a buggyantott tojás. Mivel ilyenkor viszonylag rövid ideig éri hőhatás a tojást, ezért buggyantva marad meg benne a legtöbb tápanyag, illetve a tojásban található koleszterin is kevésbé oxidálódik a pár perces főzés során – írja a Diéta és Fitnesz.
Azt azért fontos hozzátenni, hogy nem kell félni a tojás koleszterintartalmától, ugyanis ez a vegyület nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, mely azt saját maga is előállítja; koleszterinszegény étrend esetén fokozott mértékben.
A tojás az egyik legjobb fehérjeforrás, emellett antioxidánsban is gazdag, valamint nátriumot, káliumot, foszfort, továbbá A-, D-, K- és E-vitamint is tartalmaz. Éppen ezért érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen tojásból készül az egyik legegészségesebb reggeli.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.