Új-Zélandi kutatók fejlesztették ki azt a fagylaltot, melynek a fő alapanyaga a karfiol, így például a laktózérzékenyek is fogyaszthatják. A karfiolalapú készítmény az EatKinda márkanév alatt kapható, csokoládé és eper ízesítésben.
Az új-zélandi székhelyű vállalat azokból a zöldségekből készíti a fagylaltot, amelyek kereskedelmi forgalomba már nem hozhatók, mert nem elég szépek, vagy nem ép a külsejük.
A vállalat elkötelezett egy teljes értékű növényi fagylalt létrehozása iránt, ami sem laktózt, sem glutént, sem dióféléket, sem magvakat nem tartalmaz. Mindemellett az alapítók a fenntarthatóság jegyében lebomló papírpoharakba csomagolják a terméküket, amit otthon akár a komposztba is bedobhatunk.
Az alapfagylalt vízből, karfiolból, nádcukorból, kókuszolajból, borsófehérjéből, természetes aromákból, stibilizátorokból (guargumi), céklakoncentrátumból és sóból áll. Ezt az elegyet ízesítik különböző anyagokkal, hogy megkapják a csokoládés vagy az epres fagylaltot.
A körülbelül 260 grammos kiszerelésű termék a gyártói ajánlás szerint 6 adagot tartalmaz. Egy adag fagylalt 347 kalória, amelyből 11,2 g szénhidrát, 8,2 g cukor, 3,7 g zsír, ebből 3,2 g telített zsír és 1 g fehérje.
A karfiolfagyi egyelőre csak a nagyobb új-zélandi szupermarketekben kapható, de a vállalat hosszú távú céljai között szerepel, hogy a világ minden részén elérhetővé tegyék. Te megkóstolnád?
Borítókép: Gencraft, AI generated
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.