Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egészséges

Megdöbbentő: karfiolból készül a fagylalt laktózmentes alternatívája

Kedvenc nyári desszertünknek számos egészségtudatos változata létezik, az úgynevezett „nice cream” például banánból készül. És nem ez az egyetlen alternatív alapanyag, amiből fagylalt lehet.

Új-Zélandi kutatók fejlesztették ki azt a fagylaltot, melynek a fő alapanyaga a karfiol, így például a laktózérzékenyek is fogyaszthatják. A karfiolalapú készítmény az EatKinda márkanév alatt kapható, csokoládé és eper ízesítésben.

A karfiolalapú pizza után itt a karfiolból készült fagylalt /Fotó: Gencraft, AI generated
A karfiolalapú pizza után itt a karfiolból készült fagylalt /Fotó: Gencraft, AI generated

Így készül a karfiolfagylalt

Az új-zélandi székhelyű vállalat azokból a zöldségekből készíti a fagylaltot, amelyek kereskedelmi forgalomba már nem hozhatók, mert nem elég szépek, vagy nem ép a külsejük.
A vállalat elkötelezett egy teljes értékű növényi fagylalt létrehozása iránt, ami sem laktózt, sem glutént, sem dióféléket, sem magvakat nem tartalmaz. Mindemellett az alapítók a fenntarthatóság jegyében lebomló papírpoharakba csomagolják a terméküket, amit otthon akár a komposztba is bedobhatunk.

A karfiolfagylalt összetétele

Az alapfagylalt vízből, karfiolból, nádcukorból, kókuszolajból, borsófehérjéből, természetes aromákból, stibilizátorokból (guargumi), céklakoncentrátumból és sóból áll. Ezt az elegyet ízesítik különböző anyagokkal, hogy megkapják a csokoládés vagy az epres fagylaltot.

A körülbelül 260 grammos kiszerelésű termék a gyártói ajánlás szerint 6 adagot tartalmaz. Egy adag fagylalt 347 kalória, amelyből 11,2 g szénhidrát, 8,2 g cukor, 3,7 g zsír, ebből 3,2 g telített zsír és 1 g fehérje.

A karfiolfagyi egyelőre csak a nagyobb új-zélandi szupermarketekben kapható, de a vállalat hosszú távú céljai között szerepel, hogy a világ minden részén elérhetővé tegyék. Te megkóstolnád?


Borítókép: Gencraft, AI generated

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.