A csirkecombokról a felesleges nedvességet felitatjuk, majd egy éles kés segítségével lefejtjük őket a csontról. Alaposan megszórjuk a fűszerkeverékünkkel, ez opcionális, kinek mi a szimpatikus, mi cujan fűszerkeveréket használtunk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, és alaposan összeforgatjuk. Fél órára fólia alatt állni hagyjuk, közben előkészítjük a zöldségeket.
A vöröshagymát és a kaliforniai paprikákat apróra, a fokhagymákat szeletekre, a koktélparadicsomokat félbevágjuk.
Egy serpenyőben egy kevés zsiradékot felforrósítunk, majd lepirítjuk rajta a csirkecombokat. Nem kell egyszerre mindet a serpenyőbe helyezni, a lényeg, hogy szép, aranybarna színűek legyenek. A letapadástól nem kell megijednünk, kiváló ízfokozóként szolgálnak a későbbiekre.
Ha kiszedtük a csirkecombokat, a serpenyőhöz hozzáadjuk a zöldségeinket. Szintén fűszerezzük őket egy kevés cujan fűszerkeverékkel, fokhagyma-granulátummal, sóval, borssal, és összekeverjük. 10 percig hagyjuk, hogy a zöldségek pirulni kezdjenek, majd hozzáadjuk a paradicsomokat és a fokhagymát. Összekeverjük, majd jöhet egy kevés sűrített paradicsom és a rizs. A rizs kifehéredéséig pirítjuk az egészet, ezután hozzáöntjük az alaplevünket.
A tetejére halmozzuk a csirkecombokat, és fedő alatt 30 perc alatt készre pároljuk. Ha kész, megszórjuk sajttal, és 15 perc alatt a sütőben, 200 fokon készre sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül az egyserpenyős rizses-zöldséges csirke!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.