A vöröshagymát megpucoljuk, majd felvágjuk nagyon apróra. Ezután hozzáadjuk a darált húshoz a tojással együtt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összegyúrjuk. Nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk a húsmasszából, majd félretesszük.
Egy újabb fej vöröshagymát megpucolunk, apróra vágjuk, majd a zöldségeket is megpucoljuk, feldaraboljuk. Az almát a héjával együtt felvágjuk kisebb kockákra.
Egy edényben felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és tovább pároljuk még pár percig.
Megszórjuk a kukoricaliszttel, pár pillanatig pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a tormát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és félpuhára főzzük a zöldségeket.
Amikor a zöldségek félpuhára főttek, beletesszük a levesbe az előzőleg elkészített húsgombócokat, és tovább főzzük.
Amikor a zöldségek és a húsgombóc is puhára főttek, hozzáadjuk a feldarabolt almát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és még főzzük 2-3 percig a levest, arra figyelve, nehogy az alma szétfőjön, majd levesszük a tűzről, és tálalásig melegen tartjuk.
Megjegyzés
A zöldségek mellett került a levesbe csemege torma és alma is, melyekkel különösen finom ízű lett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.