Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A hűvös idő beköszöntével megnő az igényünk a meleg levesekre. A gazdag, gőzölgő, csontjainkat is átmelegítő ételre, amelyben minden megtalálható, igazi egytálétel. A klasszikus levesek mellett számtalan könnyen elkészíthető változatot is érdemes kipróbálni a szezon termékpalettájának felhasználásával.

Minestrone

Az olaszok ugyan nem épp a leveseikről híresek, de érdemes a náluk megtalálható minestrone-t alaposabban megismerni és saját konyhánkban is reprodukálni. A maradékok felhasználására kitalált, sokféle alapanyagból készülő, rengeteg változatban ismert levest könnyedén a saját ízlésünkre formálhatjuk. A minestrone esetében semmi nincs kőbe vésve, a bab, tészta, zöldség aránya és milyensége folyamatosan változhat, a lényeg, hogy a végeredmény ízes, tartalmas és finoman mediterrán hangvételű legyen.

Minestrone
Minestrone

 

Chowder

Az olasz leveshez sokban hasonlít a chowder, amely szintén inkább főzelék, mint leves, hiszen olyan tartalmas, olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál. A chowder a rómaiaktól származik, a kondérban, üstben főtt egytálétel azonban ma már az angolszász gasztronómia egyik kedvence. Itt is érvényesül a mindent bele elv, az általában tejszínnel sűrített, kukoricában gazdag levesben a különféle maradékok is jól hasznosíthatók.

Chowder
Chowder

 

Krémleves

Az őszi zöldségpaletta szinte minden eleméből könnyedén készíthetünk krémleveseket. A krémlevesek tartalmassága mellett fontos szempont, hogy ízviláguk is sokrétű legyen. A sütőtököt, sárgarépát, paszternákot, karfiolt, póréhagymát és a többi zöldséget épp ezért érdemes kombinálni, kevés krumplival összefőzni, s az eredmény ízes és krémes lesz. A krémlevesek gazdagságuk ellenére igen egészségesek, nem igényelnek extra zsiradékot és külön sűrítést. A nyár végi paradicsomokat is javasolt krémlevesnek felhasználni, a tejszínnel gazdagított, parmezánforgáccsal meghintett paradicsom krémleves egészen különleges.

Sütőtökkrémleves
Sütőtökkrémleves

A 25 legkrémesebb őszi leves >>>

Bab, lencse...

A tartalmasabb levesek esetén szinte mindig a bab jut eszünkbe. A különféle babok mellett azonban érdemes lencsével vagy csicseriborsóval is készíteni leveseket. Ha hirtelen felindulásból főznénk ilyesmit, akkor célszerű megnézni a boltok mélyhűtőjében, hogy lehet-e kapni fagyasztott babot, illetve a konzervek közt szinte biztos találunk olyan alapanyagot, ami nem igényel több órányi előáztatást és a főzése se tart túl soká.

Bableves
Bableves

 

Hagymaleves

A melengető levesek között méltó helye van a hagymaleveseknek. Az erőteljes illatú és jellegzetes ízű levest főzhetjük különféle alapanyagokból, vagy ragaszkodhatunk egy-egy kiválasztott hagymatípushoz. A hagymaleveseknek nagyon jól áll a cipótányér, de kínálhatunk mellé sajtos pirítóst vagy gyerekkorunk egyik kedvencét, pirított kenyérkockákat is.

Hagymaleves
Hagymaleves

3 szuper levesbetét, amit könnyű elkészíteni >>>

Gombaleves

Az őszi erdőben található gombákból szintén remek leveseket készíthetünk. A gomba jó partnere bármilyen tartalmas ragulevesnek, de önmagában is megállja a helyét. Ha igazán ízletes gombalevest szeretnénk, akkor alaplével öntsük fel, s a végén kevés tejszínnel tegyük krémessé. A gombalevest gazdagíthatjuk különféle levesbetétekkel, kifejezetten izgalmas választás lehet a pirított krumpligombóc is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.