A TasteAtlas nevű oldal összeállította a világ 100 legjobb tortájának listáját, melyen 2 népszerű magyar édesség is szerepel. Az egyik a lista 51. helyén, a másik pedig az előkelő 35. helyen végzett – írja a Travelo.
„Ezt a magyar desszertet állítólag budapesti cukrászok alkották meg a XIX. században. Nevét az Esterházy-dinasztia egyik tagjáról, Herceg galántai Esterházy Pál Antaltól kapta, aki nemesi származású diplomata, valamint ismert ínyenc volt. Hagyományosan több réteg mandulás meringue-ből és vaníliás vajkrémből áll, bár gyakran előfordul, hogy a mandulát dióval vagy mogyoróval helyettesítik. Az Eszterházy tortát fehér fondant cukormáz borítja és csokoládé díszíti" – írják a desszertről.
Két réteg leveles tészta közé egy nagy adag krém kerül. Bár a receptet némileg modernizálták, a klasszikus cukrászkrémnek könnyűnek és szellősnek kell lennie, a tetejét pedig porcukorral szórják meg. A hagyományosan nagy kockákra vágott krémes az egyik nagy magyar klasszikus, a hazai cukrászdák elmaradhatatlan süteménye.
A lista top 10 tortáját a Travelo oldalán tudjátok megnézni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.