A verseny jelmondata ez volt: “Csak tiszta forrásból!”, ugyanis az ételek elkészítéséhez csupán kiváló minőségű, friss és tiszta alapanyagokat lehetett felhasználni.
A III. Magyar gasztronómia napja rendezvény keretein belül, a Magyarország étele 2024 szakácsverseny döntőjét és díjátadó ünnepségét a Debreceni Egyetem Szolnok Campusában tartották. A Szakma Ifjú Mestere versenyén 10 négyfős csapat szakács, cukrász, pincér és szakoktató mérte össze tudását. A Magyarország Díszasztala pincérversenyen 5 csapat jutott a döntőbe. A Szamos Tányérdesszert Versenyen 8 cukrászcsapat versengett. A Magyarország étele 2024 címért pedig 14 kétfős csapat és 23 versenyző küzdött meg – írta az MTI.
A legfeljebb négy elemből álló innovatív, de populáris ételek esetében elvárás volt, hogy azok a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthetőek legyenek, valamint értékesítési szempontból is megfeleljenek a magyar igényeknek. Emellett fontos volt a hagyomány és a regionális magyarországi alapanyagok megjelenése.
(Forrás: Sokszínű Vidék)
Borítókép: Magyarország étele
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.