Csupacsokis brownie
Epres blondie
Rakott zöldbab darált hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
Vadas marha
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dödölle - az eredeti recept
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Idén is megszületett az év étele, amely mindössze négy hozzávalóból készülhetett. A győztes fogásról annyit elárulunk, hogy az alapja szarvasgerinc és laskagombaragu volt.

A verseny jelmondata ez volt: “Csak tiszta forrásból!”, ugyanis az ételek elkészítéséhez csupán kiváló minőségű, friss és tiszta alapanyagokat lehetett felhasználni.

Íme a győztes fogás: Erdőről mezőre
Íme a győztes fogás: Erdőről mezőre

A III. Magyar gasztronómia napja rendezvény keretein belül, a Magyarország étele 2024 szakácsverseny döntőjét és díjátadó ünnepségét a Debreceni Egyetem Szolnok Campusában tartották. A Szakma Ifjú Mestere versenyén 10 négyfős csapat szakács, cukrász, pincér és szakoktató mérte össze tudását. A Magyarország Díszasztala pincérversenyen 5 csapat jutott a döntőbe. A Szamos Tányérdesszert Versenyen 8 cukrászcsapat versengett. A Magyarország étele 2024 címért pedig 14 kétfős csapat és 23 versenyző küzdött meg – írta az MTI.

Dobogós ételek

  • Erdőről mezőre elnevezésű fogásával a nyírbátori Kakukk Étterem csapata nyerte a Magyarország étele 2024 versenyt.
  • A második helyezett, a fülöpszállási Vidám Borgőzös Harcsa Kuttyogatók nevű csapat lett a Halász Rapszódia nevű ételsorral.
  • A harmadik helyen pedig a budapesti Kondérbetyárok nevű csapat végzett Malac Mennyország elnevezésű ételkompozíciójával.

Fontos szempontok

A legfeljebb négy elemből álló innovatív, de populáris ételek esetében elvárás volt, hogy azok a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthetőek legyenek, valamint értékesítési szempontból is megfeleljenek a magyar igényeknek. Emellett fontos volt a hagyomány és a regionális magyarországi alapanyagok megjelenése.

(Forrás: Sokszínű Vidék)

Borítókép: Magyarország étele

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.