Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Érdekességek

9 hasznos tipp: így használd ki a mikrót az ételmelegítésen túl!

mikrohullámú sütő, konyha
Ha van ilyen készüléked, bizonyára magától értetődően ételt, italt melegítesz vele. Pedig másban is a segítségedre lehet!
1. Gyors buggyantott tojás

Tölts forró ecetes vizet egy mikrózható tálkába. Üsd bele a tojást, óvatosan szurkáld meg a sárgáját hústűvel vagy fogvájóval, majd letakarva tedd be a mikróba 30 másodpercre. Ezután óvatosan fordítsd át a tojást a másik oldalára, és mikrózd további 20 másodpercig.

2. Citromlé kinyerése

Melegítsd a citrusgyümölcsöt a mikróban max. 20 másodpercig, mert utána sokkal könnyebben ki lehet facsarni a levét.

3. Maradék CHIPS

Nem fogyott el a feltépett zacskó tartalma és megpuhult a maradék? Forrósítsd fel a konyhai papírtörlővel leterített forgótálcán néhány másodperc alatt, és megint ropogós lesz, mintha frissen sült volna.

4. Fűszernövények szárítása

A megmosott, leszárított fűszernövényekről letépkedett leveleket rendezd el tiszta konyharuhán vagy nedvszívó konyhai papírtörlőn, majd melegítsd a maximumon legfeljebb 4 percig.

5. Ne könnyezz többé a hagymától!

Nincs több sírás, ha a meghámozott hagymafejet a két végének levágása után 30 másodpercig mikrózod. Utána könnyhullatás nélkül felkockázhatod.

6. Fokhagyma tisztítása

Egyszerűen tedd be a mikróba az egész gerezdeket 15 másodpercre, és utána szinte magától lejön róluk a héj.

7. Hámozott paradicsom

Leforrázás helyett melegítsd a készülékben a megmosott paradicsomot 30 másodpercig, majd pihentesd 2 percig, és könnyedén lehúzhatod a héját.

8. Hüvelyesek áztatása

Előfordult, hogy azért nem főztél babot vagy lencsét, mert elfelejtetted beáztatni? Ez nem lehet akadály. Engedj a hüvelyesre annyi vizet, amennyi ellepi, adj hozzá egy csipet szódabikarbónát, és mikrózd 10 percig. Ezután pihentesd fél óra hosszat, végül készítsd el a szokásos módon.

9. Meleg borogatás

Gyógyító borogatáshoz vagy kényeztető arcpakoláshoz tedd be a megnedvesített frottírtörölközőt a mikróba egy percre. (Persze csak akkor, ha makulátlanul tiszta a készülék forgótálcája és a belseje is.) Így gyorsan, kellemesen átmelegítheted a törölközőt.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.