Farsangi szalagos fánk
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Kínai szezámmagos csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Zsemlegombóc
Epres blondie
Káposztás tészta egyszerűen
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kapros tökfőzelék virslivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Krémes spenótfőzelék
Bár egyre gyakoribb a laktózérzékenység, még mindig kiemelt szerepe van a tejtermékeknek a táplálkozásunkban. Sorozatunk mostani részében egészséges és zsírszegény példákat gyűjtöttünk össze, így a fogyókúránk sem kerül veszélybe.
1. GruyEre sajt

Büntetlen élvezet borkóstolás mellé! Ennek a svájci sajtnak már egy szelete 30%­kal több proteint tartalmaz, mint egy tojás, ráadásul a szükséges napi A­vitamin bevitelünk egyharmadát is fedezi. A tökéletes, az alakunkra is veszélytelen eredményhez ne együnk naponta többet egy 5x5 cm­es kockánál, és a borból is elégedjünk meg egy pohárral. Így pont annyit fogyasztunk belőle, hogy a rezveratrol nevű antioxidánsnak köszönhetően csökkentse a koleszterinszintet.

Ennek a svájci sajtnak már egy szelete 30%­kal több proteint tartalmaz, mint egy tojás
Ennek a svájci sajtnak már egy szelete 30%­kal több proteint tartalmaz, mint egy tojás
2. Görög joghurt (2% zsírtartalom)

A joghurt az egyik legnagyobb szövetségesünk a kilók elleni küzdelemben. A benne található probiotikumok bizonyítottan segítik a fogyást: egy vizsgálatban kétszer annyit vesztettek a súlyukból azok, akik joghurtot is ettek, mint a sima diétázok. Sőt, az első csoport még a szigorú kúra után, konkrétan 12 héttel később is intenzíven folytatta a fogyást! A jó baktériumok tehát felpörgetik az anyagcserét és erősítik az immunrendszert, így megéri gondosan válogatni a források között. A boltokban olvassuk el alaposan a joghurtunk összetevőit, így elkerülhetjük a szükségtelen cukrot és a mesterséges adalékokat.

A görög joghurtban lévő jó baktériumok tehát felpörgetik az anyagcserét és erősítik az immunrendszert
A görög joghurtban lévő jó baktériumok tehát felpörgetik az anyagcserét és erősítik az immunrendszert
3. Organikus tej (1% zsírtartalom)

Organikus alatt a tehenek tartására gondolunk: a természetesen, mezőn legeltetett példányok tejéből nem kerülnek felesleges hormonok és antibiotikumok a szervezetünkbe, mint a tápon és takarmányon tartott társaikból. Emellett több omega­3 zsírsav található bennük, valamint akár ötször annyi konjugált linolsav. Ezek is segítenek abban, hogy a tej megerősítse az immunrendszerünket, megelőzze a csontritkulást, csökkentse a testzsírszázalékot és a szívroham esélyét is. Érhető, hogy fontos az alacsony kalóriatartalom, de ahhoz, hogy minden vitamint fel tudjon dolgozni a szervezetünk, szükség van legalább 1%­nyi zsírra.

A friss, organikus tej megerősíti az immunrendszerünket, megelőzi a csontritkulást, csökkenti a testzsírszázalékot
A friss, organikus tej megerősíti az immunrendszerünket, megelőzi a csontritkulást, csökkenti a testzsírszázalékot


Az egészséges életmódról itt olvashatsz tovább >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.