Egy klasszikus brit, piros emeletes buszban készülnek a lángosok, amiket sokan Budapest legjobbajainak tartanak. Nem csak a környékbeliek szeretik a Dunaparty Megálló nevű helyet, messziről is sokan érkeznek, hogy megkóstolják Pali bácsi híres tésztáját. A 70. születésnapját nemrég ünneplő Pali bácsinak pedig esze ágában sincs még visszavonulni – a vendégek legnagyobb örömére.
A 11. kerület üde színfoltja a Duna-parti lángosozó és az ott serénykedő Pali bácsi, aki mindig vidáman fogadja a vendégeket. Az arra járók többféle lángos közül választhatnak a klasszikustól a sajtos-tejfölösön át a töltött tésztákig. Emellett hekket, sült krumplit és hűsítő italokat is találunk a büfé kínálatában.
És hogy honnan jött a lángosozó ötlete? „A sógorom és a sógornőm pék volt, és csináltunk egy pékséget. Innen jött a tészta szeretete” – mesél Pali bácsi a kezdetekről. Aztán Hajdúnánásról Budapestre hozta a lelkesedését és soha el nem fogyó vidámságát, na meg a legfinomabb lángos receptjét. „Liszt, víz, élesztő, cukor só, ennyi az egész! Be kell dagasztani kellőképpen, és meg kell keleszteni. Csak érett tésztával lehet jó lángost csinálni. És a titok, amitől igazán finom lesz, az én vagyok!” – idézi Pali bácsit a Metropol.
Nem csak a Duna-parti büféjét szeretik sokan, a Megálló TikTok-csatornája is egyre népszerűbb. A videók között megnézhetjük, hogyan is készíti a híresen finom lángosokat, de a hűsítő jegeskávé receptje sem marad titok többé.
Borítókép: Bors
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.