Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus kuglóf
Zsemlegombóc
Tojásos nokedli fejes salátával
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dödölle - az eredeti recept
Finomfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Érdekességek

Új rekord: több mint 270 ezer lángost sütött ki Pali bácsi

A 70 éves Pali bácsi több mint 6 éve süti fáradhatatlanul a lángosokat a 11. kerületben a Duna-parton, most elárulta, mi a titka a mindig ellenállhatatlanul finom tésztának.

Egy klasszikus brit, piros emeletes buszban készülnek a lángosok, amiket sokan Budapest legjobbajainak tartanak. Nem csak a környékbeliek szeretik a Dunaparty Megálló nevű helyet, messziről is sokan érkeznek, hogy megkóstolják Pali bácsi híres tésztáját. A 70. születésnapját nemrég ünneplő Pali bácsinak pedig esze ágában sincs még visszavonulni – a vendégek legnagyobb örömére.

Pali bácsi hetedik éve süti a legfinomabb lángosokat a Duna-parton /Fotó: Bors
Pali bácsi hetedik éve süti a legfinomabb lángosokat a Duna-parton /Fotó: Bors

Mindig vidám és mosolygós

A 11. kerület üde színfoltja a Duna-parti lángosozó és az ott serénykedő Pali bácsi, aki mindig vidáman fogadja a vendégeket. Az arra járók többféle lángos közül választhatnak a klasszikustól a sajtos-tejfölösön át a töltött tésztákig. Emellett hekket, sült krumplit és hűsítő italokat is találunk a büfé kínálatában.

És hogy honnan jött a lángosozó ötlete? „A sógorom és a sógornőm pék volt, és csináltunk egy pékséget. Innen jött a tészta szeretete” – mesél Pali bácsi a kezdetekről. Aztán Hajdúnánásról Budapestre hozta a lelkesedését és soha el nem fogyó vidámságát, na meg a legfinomabb lángos receptjét. „Liszt, víz, élesztő, cukor só, ennyi az egész! Be kell dagasztani kellőképpen, és meg kell keleszteni. Csak érett tésztával lehet jó lángost csinálni. És a titok, amitől igazán finom lesz, az én vagyok!” – idézi Pali bácsit a Metropol.

Az interneten is imádják

Nem csak a Duna-parti büféjét szeretik sokan, a Megálló TikTok-csatornája is egyre népszerűbb. A videók között megnézhetjük, hogyan is készíti a híresen finom lángosokat, de a hűsítő jegeskávé receptje sem marad titok többé.

Borítókép: Bors

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.