Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Farsangi szalagos fánk
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Zsemlegombóc
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Csupacsokis brownie
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Finomfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Érdekességek

5 étel, ami örökre eltűnhet a Föld színéről

csoki, csokoládé
Te el tudod képzelni az életed kávé, csoki vagy éppen eper nélkül? Ezekről a finomságokról a növekvő hőmérséklet, az aszályok és a fertőzések miatt lehet, hogy hamarosan le kell mondanod!

1. Banán

A Fusarium gomba az 1960-as években már kipusztította a jelenleg ismert banán finomabb változatát, nemrég viszont felfedezték a gomba legújabb típusát több banánültetvény termőföldjében is. Afrikában és Ázsiában már jelen van a betegség, és a szakértők attól tartanak, ha Dél-Amerikában is megjelenik, akkor végleg el kell búcsúznunk a banántól.

2. Csokoládé

A kakaófa nagyon fogékony a kártevőkre és a gombás betegségekre, mint például a boszorkányseprű, ami az 1990-es évek elején Brazília teljes kakaótermelésének 80%-át elpusztította. A kutatók pedig attól félnek, hogy egy hasonló fertőzés teljesen eltörölheti a Föld színéről a kakaót. Ráadásul az egyre melegebb és szárazabb időjárás miatt is aggódnunk kell, mert ez szintén hozzájárulhat a kakaóültetvények elpusztulásához.

3. Kávé

A globális felmelegedés miatt szakértők szerint a kávégyártáshoz alkalmas területek 2050-re a felükre csökkenek. Sőt, ahogy a levegő melegszik, úgy egyre gyorsabban fognak beérni a növények, ez pedig hatással lesz a kávé ízére is.

4. Avokádó

Tudtad, hogy fél kiló avokádó megtermeléséhez minimum 275 liter vízre van szükség? Ez a vízmennyiség hosszútávon már komoly gondot okozhat Kalifornia gazdaságában, ahol a világ avokádóinak 80%-át termesztik. Szóval készülj fel rá, hogy hamarosan a kedvenc krémedtől is el kell búcsúznod!

5. Eper

Egy friss tanulmány megállapította, hogy a globális felmelegedés sajnos az epertermesztést is veszélyezteti. A változó hőmérséklet miatt ugyanis az elmúlt évtizedekben durván lecsökkent a megtermett eprek száma. Szóval lehet, hogy az egyik legkedveltebb nyári gyümölcsöt sem élvezhetjük már sokáig!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.