Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Érdekességek

5 étel, ami örökre eltűnhet a Föld színéről

csoki, csokoládé
Te el tudod képzelni az életed kávé, csoki vagy éppen eper nélkül? Ezekről a finomságokról a növekvő hőmérséklet, az aszályok és a fertőzések miatt lehet, hogy hamarosan le kell mondanod!

1. Banán

A Fusarium gomba az 1960-as években már kipusztította a jelenleg ismert banán finomabb változatát, nemrég viszont felfedezték a gomba legújabb típusát több banánültetvény termőföldjében is. Afrikában és Ázsiában már jelen van a betegség, és a szakértők attól tartanak, ha Dél-Amerikában is megjelenik, akkor végleg el kell búcsúznunk a banántól.

2. Csokoládé

A kakaófa nagyon fogékony a kártevőkre és a gombás betegségekre, mint például a boszorkányseprű, ami az 1990-es évek elején Brazília teljes kakaótermelésének 80%-át elpusztította. A kutatók pedig attól félnek, hogy egy hasonló fertőzés teljesen eltörölheti a Föld színéről a kakaót. Ráadásul az egyre melegebb és szárazabb időjárás miatt is aggódnunk kell, mert ez szintén hozzájárulhat a kakaóültetvények elpusztulásához.

3. Kávé

A globális felmelegedés miatt szakértők szerint a kávégyártáshoz alkalmas területek 2050-re a felükre csökkenek. Sőt, ahogy a levegő melegszik, úgy egyre gyorsabban fognak beérni a növények, ez pedig hatással lesz a kávé ízére is.

4. Avokádó

Tudtad, hogy fél kiló avokádó megtermeléséhez minimum 275 liter vízre van szükség? Ez a vízmennyiség hosszútávon már komoly gondot okozhat Kalifornia gazdaságában, ahol a világ avokádóinak 80%-át termesztik. Szóval készülj fel rá, hogy hamarosan a kedvenc krémedtől is el kell búcsúznod!

5. Eper

Egy friss tanulmány megállapította, hogy a globális felmelegedés sajnos az epertermesztést is veszélyezteti. A változó hőmérséklet miatt ugyanis az elmúlt évtizedekben durván lecsökkent a megtermett eprek száma. Szóval lehet, hogy az egyik legkedveltebb nyári gyümölcsöt sem élvezhetjük már sokáig!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.