Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Zsemlegombóc
Körömpörkölt csülökkel
Érdekességek

Így tarthatod tovább frissen a gyümölcsöket és zöldségeket

Paradicsom
Míg a babkonzerv és a száraz tészta évekig eláll, a friss gyümölcsök és zöldségek általában már pár nap után tönkremennek? Ha azonban a következő trükköket megfogadod, jóval tovább tarthatod őket frissen!

1. Banán

A kamrában vagy a pulton tárolt banán nagyjából 2-5 napi marad friss. Ha tovább szeretnéd megőrizni a frissességét fontos, hogy az érett, megbarnult banánt tartsd távol a többi banántól és más gyümölcsöktől. Az érett banán ugyanis etilén gázt szabadít fel, ami felgyorsítja a szomszédos gyümölcsök érését. A legjobb, ha minél éretlenebb banánt vásárolsz, és hagyod, hogy otthon érjen be. Ha viszont bebarnul a gyümölcs, az sem jelenti feltétlenül azt, hogy ki kell dobnod, hiszen mennyei banánkenyeret vagy turmixot is készíthetsz belőle.

2. ALMA

Mivel az alma - akárcsak a banán - szintén etilén gázt bocsát ki, fontos, hogy ne tartsuk más gyümölcsök mellett közvetlenül. A hűtőben és a pulton tartva nagyjából egy hétig áll el. Utána maximum almás sütikhez ajánljuk!

3. Paradicsom

A paradicsom szereti a meleget, de utálja a hideget. Ha hűtőbe teszed, akkor hamarabb megpuhul. Inkább hagyd a pulton, és akár egy hétig is friss maradhat. De ha megpuhult, akkor sincs veszve minden: készülhet belőle például egy nagy adag paradicomos tészta!

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

4. Burgonya

A burgonya jobban szereti a hűvös helyeket, mint a hideget. Ha a hűtőben tároljuk, a keményítő gyorsabban átalakul cukorrá, ami nem csak az ízét, de a textrúráját is befolyásolja. Épp ezért, jobb megoldás, ha egy szekrényben tároljuk, így hosszabb ideig marad friss és finom.

5. Avokádó

Ha az avokádó még éretlen, tartsd a pulton, miután pedig érett, tedd be a hűtőszekrénybe, így további 2-3 napot nyerhetsz. Ha már kezd megbarnulni, avokádókrémhez még mindig tökéletes!

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

6. Spárga

A spárga nagyjából két napig áll el otthon, vagyis célszerű minél hamarabb felhasználni, miután megvásároltad. Ha tovább szeretnéd frissen tartani, vágd le a szárát, tedd vízbe és húzz zacskót a tetejére.

7. Gomba

A gombák 10 napnál tovább nem állnak el. A frissesség fenntartása érdekében tárold őket hűvös, száraz helyen papír zacskóban. Ha ugyanis műanyag zacskóban maradnak, könnyen bepenészedhetnek.

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.