Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Zsemlegombóc
Kínai szezámmagos csirke
Krémes spenótfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Dubarry-csirkemell
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Érdekességek

Jamie Oliver sütés nélküli sajttortájáért megőrülnek az édességimádók

Jamie Oliver híres laza stílusáról, ami sokaknak segít a stresszmentes főzésben. Ugyan szókimondása néha kiveri a biztosítékot még a rajongóinál is, és természetesen ő is készít bonyolult és kevésbé népszerű ételeket, gyakran megörvendezteti követőit egyszerű receptekkel is – mint ahogy egy nemrégiben megosztott TikTok-videóban is tette.

A bejegyzésben Jamie egy szemet gyönyörködtető sütés nélküli sajttortát készít, ami mindössze öt összetevőt tartalmaz és elkészítése valóban nagyon egyszerű. A sztárséf sajttortája ugyanazokat az összetevőket és ízprofilt használja, mint a britek kedvenc desszertje, a banoffee cheesecake, ami egy nagyon ízletes banános-karamellás sajttorta. Míg ennek elkészítése azért igényel némi jártasságot a sütés világában, addig Jamie Oliver sütije kiváló választás azok számára is, akik nem annyira profik sütésben.

Míg a legtöbb kommentelő dicséri a sütit egyszerűségéért, néhányan azért megkérdőjelezik Oliver receptjét az olívaolaj miatt. „Igen, kérem, de ne olívaolajjal!” – írja egyikük, míg egy másik hozzászóló szerint Jamie-t át kellene nevezni Jamie Olive-Oilernek. Többen úgy gondolják, hogy a séf már betegesen ragaszkodik az olívaolajhoz, pedig ezt semmi sem indokolja.

Hogy eldöntsd, kinek van igaza, a legjobb, ha te is elkészíted a tortát és megkóstolod!

Hozzávalók a fagyasztott banános-karamellás sajttortához:

  • 30 dkg keksz
  • 2+1 ek. olívaolaj
  • 15 dkg étcsokoládé (70%)
  • 8 db túlérett banán
  • 50 dkg könnyű krémsajt
  • kb. 20 dkg karamellkrém

Elkészítése:

  1. Egy 20 centi átmérőjű tortaforma alját kikenjük olívaolajjal és sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet késes aprítóval morzsásítjuk, hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat, majd belekeverjük a felolvasztott csokoládét. A masszát a tortaformába simítjuk.
  3. A banánt meghámozzuk és az aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a krémsajtot és a karamellkrémet, és simára keverjük. Ráöntjük a kekszes alapra.
  4. Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük, majd tálalás előtt 2 órával a hűtőszekrénybe. Ízlés szerint díszítjük.

(Borítókép: Northfoto)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.