András és a videós stáb először egy kis hamburgerezőbe látogatott, ahol találkoztak Marika nénivel, aki saját elmondása szerint a kávézója „szakácsa, pénztárosa, marketingese, takarítója”. 35 évvel korábban, a férjével közösen, egy kis bódéban kezdték árulni a burgereket. Később beköltöztek abba a kis üzletbe, amely már 17 éve otthont ad Budapest eddig ismert legnagyobb hamburgerének. A kosárlabda méretű buciban 2 kiló töltelék van. Marika néni ezt a „party burgert” eredetileg azon diákok számára találta ki, akinek nincs lehetősége hazamenni vidékre megünnepelni például a születésnapjukat. Itt viszont néhány ezer forintért megrendelhetik a 10 személyre elegendő burgertortát (telefonon lehet leadni a rendelést, napi 3-4 kérés is befut).
A második helyszín egy egyesület, ahol különleges palacsintákat lehet enni. Nutellás és mogyoróvajas amerikai palacsintát, sőt palacsinta-burgert is, de a legnagyobb szám az 55 cm-es palacsinta. Becsületkassza-elven működik 2014 óta. Ez azon kevés (ha nem egyetlen) hely Magyarországon, amely ezzel a módszerrel évek óta fenn tudja tartani magát. Az egyesület/palacsintázó általában csak késő délután nyit, és pár óráig sütnek palacsintákat. A hely egy igazi közösségi találkozópont lett, így sokan nem csak palacsintázni jönnek, hanem beszélgetni, társasjátékozni, kártyázni vagy dartsozni.
A harmadik helyszínen, a belvárosban András a szívéhez egyik legközelebb álló ételbe márthatta a kését: egy steakbe. A bistecca alla Fiorentina lényegében a híres angolszász T-bone steak extravastag változata, amit Toszkánában fogyasztanak előszeretettel. A súlya soha nincs 1 kg alatt, de akár 2-3 kilós is lehet. András is egy ilyen hatalmas steakkel tett próbát. És lényegében csak azt T-alakú csontot hagyta hátra.
Aki kedvet kapott a magyar ízelítő után, hogy megismerje Amerika legnagyobb ételadagjait, kövese nyomon szombatonként és vasárnaponként 18:00-tól az „Ember és étel” sorozatot Travel Channelen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.