Kínai szezámmagos csirke
Epres blondie
Babgulyás
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Kapros tökfőzelék virslivel
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Érdekességek

Így birkózott meg Jókuti Budapest leghatalmasabb hamburgerével!

A méret a lényeg? Bevállalnátok egy közel 4 kilós szendvicset vagy egy 4 literes tejszínes turmixot? Újra látható a Travel Channel tévécsatornán “Fald fel Amerikát!”-ként ismerté vált műsor folytatása, új címmel és új műsorvezetővel. Az „Ember és étel”-ben Casey Webb New Yorktól Chicagóig eszi végig Amerika leghatalmas fogásait. Az emberpróbáló kihívást a csatorna itthon Jókuti András (Világevő) blogger segítségével próbálta reprodukálni. Budapest legnagyobb burgerétől a becsületkasszás óriáspalacsintán át a vágyálomszerű gigantikus steakig.

A gigaburger

András és a videós stáb először egy kis hamburgerezőbe látogatott, ahol találkoztak Marika nénivel, aki saját elmondása szerint a kávézója „szakácsa, pénztárosa, marketingese, takarítója”. 35 évvel korábban, a férjével közösen, egy kis bódéban kezdték árulni a burgereket. Később beköltöztek abba a kis üzletbe, amely már 17 éve otthont ad Budapest eddig ismert legnagyobb hamburgerének. A kosárlabda méretű buciban 2 kiló töltelék van. Marika néni ezt a „party burgert” eredetileg azon diákok számára találta ki, akinek nincs lehetősége hazamenni vidékre megünnepelni például a születésnapjukat. Itt viszont néhány ezer forintért megrendelhetik a 10 személyre elegendő burgertortát (telefonon lehet leadni a rendelést, napi 3-4 kérés is befut).

Az óriási óriáspalacsinta

A második helyszín egy egyesület, ahol különleges palacsintákat lehet enni. Nutellás és mogyoróvajas amerikai palacsintát, sőt palacsinta-burgert is, de a legnagyobb szám az 55 cm-es palacsinta. Becsületkassza-elven működik 2014 óta. Ez azon kevés (ha nem egyetlen) hely Magyarországon, amely ezzel a módszerrel évek óta fenn tudja tartani magát. Az egyesület/palacsintázó általában csak késő délután nyit, és pár óráig sütnek palacsintákat. A hely egy igazi közösségi találkozópont lett, így sokan nem csak palacsintázni jönnek, hanem beszélgetni, társasjátékozni, kártyázni vagy dartsozni.

A megasteak

A harmadik helyszínen, a belvárosban András a szívéhez egyik legközelebb álló ételbe márthatta a kését: egy steakbe. A bistecca alla Fiorentina lényegében a híres angolszász T-bone steak extravastag változata, amit Toszkánában fogyasztanak előszeretettel. A súlya soha nincs 1 kg alatt, de akár 2-3 kilós is lehet. András is egy ilyen hatalmas steakkel tett próbát. És lényegében csak azt T-alakú csontot hagyta hátra.

Aki kedvet kapott a magyar ízelítő után, hogy megismerje Amerika legnagyobb ételadagjait, kövese nyomon szombatonként és vasárnaponként 18:00-tól az „Ember és étel” sorozatot Travel Channelen.

TITOKBAN TESZTELTE ÉTTERMEINKET A MICHELIN-CSILLAGOS SÉF - EZ A VÉLEMÉNYE A MAGYAROKRÓL >>>

EL SEM HINNÉD EZEKRŐL A SZTÁROKRÓL, HOGY A MCDONALD'SBAN DOLGOZTAK >>>

DURVA! EZÉRT NE EGYÉL A REPÜLŐS ÉTELEKBŐL! >>>

VIDEÓ! ÖSSZEVEREKEDTEK AZ AKCIÓS NUTELLÁÉRT AZ EMBEREK >>>

14 SZTÁR, AKIRŐL NEM IS GONDOLTAD VOLNA HOGY ÉTTERME VAN! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.